Meglepő tünet jelezheti az omikron fertőzést, egyre többen tapasztalhatják magukon

Forrás: Dreamstime -
omikron variáns tünetek omikron koronavírus-fertőzés szimptóma omikron tünet koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus új mutációját tavaly ősszel azonosították, és az első jóslatok beigazolódtak. Szélvészként söpört végig a világon az omikron, amely pár hónap alatt kiszorította az eddig uralkodó variánst, a deltát.

A koronavírus általános tünetei mellett számtalan olyat sikerült azonosítaniuk az orvosoknak, amelyek az egyes mutációkra jellemzőek. Habár az omikron csak nemrég jelent meg, máris több olyan szimptómát is lejegyeztek, amelyek egyértelműen jelzik a mutáció jelenlétét a szervezetben.

Torokkaparás, száraz köhögés, extrém fáradtság, fejfájás, enyhe izomfájdalom és étvágytalanság

– ezek mind az omikronra utaló tünetek, amelyek mellé most egy újabbat is felfedeztek az orvosok, amely már a fertőzés korai szakaszában megjelenik. Ez pedig a derékfájás. Mivel ez a tünet annyira eltér az eddigiektől, hogy sokan ezt tapasztalva nem is gyanakodnak koronavírus-fertőzésre.

A derékfájás akár koronavírus-fertőzésre is utalhat Forrás: Dreamstime

Az oltottak körében csak enyhe tüneketek produkálhat az omikron, az oltatlanok esetében azonban néhány tünet, például a fejfájás vagy az izomfájdalom akár extrém módon is jelentkezhet – idézi a hazipatika.com Anqelique Coetzee-t, a dél-afrikai orvosszövetség elnökét, aki először fújt riadót tavaly az új variáns megjelenése miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.