Újabb járványügyi korlátozásokat vezetnek be a koronavírus miatt Pekingben

Forrás: Shutterstock -
korlátozások Kína COVID-19 Peking tömegközlekedés koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kínai főváros több mint 40 metróállomását zárták le ideiglenesen, ezen kívül 158 buszvonal közlekedését is felfüggesztették.

A korlátozásokat a jelenlegi járványhullám idején legtöbb esetet jelentő keleti városrészen fekvő Csaojang kerületben vezették be.

A közel 3,5 millió lakosú Csaojangban csütörtöktől a dolgozók home office-ban dolgoznak majd, és csak az ötnapos munkaszünet után térnek vissza a munkahelyükre.

Forrás: MTI/EPA/Vu Hong

Kedden azt is bejelentették, hogy a pekingi óvodákban, valamint az általános- és középiskolákban május 11-éig folytatódik az online oktatás.

A pekingi hatóságok a munka- és tanítási szünetet követően is fenntartják azokat a szigorú korlátozásokat, amelyeket a szünet idején alkalmaztak, így az éttermek csak kiszállításra vehetnek fel rendelést. Azok a közösségi helyek, amelyek még fogadhatnak vendégeket, csak a kapacitásuk felét üzemeltethetik, és 48 órán belül készült, negatív PCR-teszt eredménnyel engedhetnek be embereket. Több szolgáltató, példáu azl edzőtermek, szórakozóhelyek és mozik továbbra sem nyithatnak ki.

Bár Sanghajban javulni látszik a helyzet, ami a megbetegedéseket illeti, egyelőre nem tudni, ott mikor enyhítenek a szigorú szabályokon - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.