Ami most jön, az a koronavírusnál is durvább lehet: Müller Cecília oltást javasol

COVID-19 Müller Cecília koronavírus influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az InfoRádiónak adott interjút Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos beszélt a koronavírusról, és figyelmeztetett arra is, hogy idén az influenzajárvány a szokásosnál sokkal durvább lehet.

Müller Cecília szerint a koronavírus - változékonysága ellenére - szezonális vírussá szelidül. Az őszi-téli szezonban lesznek majd magasabbak a fertőzésszámok a koronavírus esetében is, ahogy ezt már az influenzánál is megszokhattuk. Idén azonban az influenzajárvány az eddigiektől sokkal durvább lehet.

Müller Cecília szerint az influenzajárvány idén sokkal durvább lesz, mint eddig Forrás: MTI/Mónus Márton

"Az influenzavírus is egy variábilis vírus, és az elmúlt évhez képest mindkét A-komponens megváltozott, így ismét védtelenek vagyunk vele szemben. Feltétlenül ajánlom az oltást azoknak, akiknél az egészségi állapotuk miatt az influenzás megbetegedés súlyosabb szövődményekkel járhatna " - mondta Müller Cecília. Az influenza elleni oltást a kismamáknak is ajánlja, és azoknak is, akik most tervezik a családalapítást, a magas lázzal járó betegségek ugyanis veszélyeztethetik a magzatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.