Kerékpározás, görkorcsolyázás vagy futás – mi a leggyorsabb módja egy kilogramm zsír leadásának?

Forrás: gymbeam.hu -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor valaki fogyni próbál, általában van fogalma arról, hogy hány kilót szeretne leadni. A valósággal való szembenézés azonban nagyon hamar kijózaníthatja az embert. 10 kg zsír leadásához egy átlagos 80 kg-os felnőttnek 99 órán keresztül kellene 10 km/h-s sebességgel futnia. Egy hónap alatt ez nem igazán kivitelezhető. A hatékonyabb zsírvesztés érdekében segítünk nektek az ideális kalóriabevitel kiszámításában, és még azt is eláruljuk, hogy hány kalóriát égethettek el a különböző sporttevékenységekkel.

Mennyi energia található a zsírban?

Egy kilogramm zsír körülbelül 7700 kcal-t tartalmaz. Ahhoz, hogy ennyi zsírt hízzatok, el kell érnetek a szintfenntartó kalóriabeviteleteket, majd meg kell haladnotok azt például 61 fehér zsemle, 13,5 kg alma, 6,5 kg főtt rizs vagy csaknem 17 liter kóla elfogyasztásával. Ez azért elég sok, egyetértetek?

Forrás: gymbeam.hu

Ha most ekkora mennyiségű zsírt szeretnétek leadni, kalóriadeficitbe kell kerülnötök, amely alatt a szervezetetek a zsírtartalékaitokra csap le, hogy többletenergiát szerezzen, így el tudjátok égetni azt. Ennek legegyszerűbb módja, ha sportoltok, és csökkentitek a kalóriabeviteleteket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a nap minden étkezése során salátát kell ennetek salátával. Reálisan nézve ez aligha lehetséges, és biztosak lehettek benne, hogy a finomságok utáni sóvárgás nagyon hamar utolér benneteket. Törekedjetek egy észszerű, fenntartható kalóriadeficitre. Annak érdekében, hogy ne kelljen bonyolult számításokat végeznetek, használjátok az energiabeviteli kalkulátorunkat, amely segít meghatározni, hogy mennyi energiát kellene napi szinten fogyasztanotok a céljaitok elérése érdekében. Használjátok az eredményeket kiindulási pontként, és menet közben módosítsátok a számításaitokat.

Hogyan lehet felgyorsítani a fogyást?

Lehet, hogy most azon gondolkodtok, hogy: Oké, de vajon van valami módszer, amellyel megkönnyíthetjük ezt? Van egy jó hírünk a számotokra. Ha nem tudjátok megállni, hogy állandóan majszoljatok valamit, itt az Appetite Control. Ez a termék különösen népszerű azok körében, akik nehezen tudnak ellenállni az édes és sós finomságok iránti vágyuknak. Ezenkívül egy jó anyagcsere- serkentő segítő kezet nyújthat azáltal, hogy stimulálhat az edzés előtt, javíthatja az éberséget és a fókuszt, ezáltal sokkal intenzívebbé és hatékonyabbá teheti a kalóriaégetést edzés közben. Sőt, az anyagcsere-serkentő arra ösztökélheti a szervezetünket, hogy extra zsírt használjon fel hőtermelésre, ami több energiatermeléshez vezethet. Csodára azonban ne számítsatok. Mindez nem fog megtörténni rendszeres testmozgás nélkül. Az anyagcsere-serkentő megnövelheti az energiatermelést, és ezáltal felgyorsíthatja a fogyást, de tényleges fizikai tevékenység nélkül nem fog menni.

Forrás: gymbeam.hu

Mennyi idő alatt égetünk el egy kilogramm zsírt különféle sportokkal?

Szeretnétek tudni, hogy mennyi energiát használhattok fel különféle sporttevékenységek végzése közben? Megmutatjuk pár példával egy átlagos 80 kg-os férfi, és egy 65 kg-os nő esetében.

1. Sétálás 4 km/h-val, nem emelkedős területen

  • Egy óra alatt egy nő körülbelül 195 kcal-t éget el. Egy kilogramm zsír elégetéséhez ezt a tevékenységet 39 óra 30 percen keresztül kell végeznie.
  • Egy óra alatt egy férfi körülbelül 240 kcal-t éget el. Egy kilogramm zsír elégetéséhez ezt a tevékenységet 32 órán keresztül kell végeznie.

2. Túrázás a hegyekben

  • Egy óra alatt egy nő körülbelül 435 kcal-t éget el. Egy kilogramm zsír elégetéséhez ezt a tevékenységet 17 óra 40 percen keresztül kell végeznie.
  • Egy óra alatt egy férfi körülbelül 536 kcal-t éget el. Egy kilogramm zsír elégetéséhez ezt a tevékenységet 14 óra 20 percen keresztül kell végeznie.

3. Futás 10 km/h-val

  • Egy óra alatt egy nő körülbelül 670 kcal-t éget el. Egy kilogramm zsír elégetéséhez ezt a tevékenységet 11 óra 30 percen keresztül kell végeznie.
  • Egy óra alatt egy férfi körülbelül 824 kcal-t éget el. Egy kilogramm zsír elégetéséhez ezt a tevékenységet 9 óra 15 percen keresztül kell végeznie.
Forrás: gymbeam.hu

4. Teljes test erősítő edzés

  • Egy óra alatt egy nő körülbelül 422 kcal-t éget el. Egy kilogramm zsír elégetéséhez ezt a tevékenységet 18 óra 15 percen keresztül kell végeznie.
  • Egy óra alatt egy férfi körülbelül 520 kcal-t éget el. Egy kilogramm zsír elégetéséhez ezt a tevékenységet 14 óra 50 percen keresztül kell végeznie.

5. Kerékpározás 20 km/h-val

  • Egy óra alatt egy nő körülbelül 520 kcal-t éget el. Egy kilogramm zsír elégetéséhez ezt a tevékenységet 14 óra 45 percen keresztül kell végeznie.
  • Egy óra alatt egy férfi körülbelül 640 kcal-t éget el. Egy kilogramm zsír elégetéséhez ezt a tevékenységet 12 órán keresztül kell végeznie.

6. Görkorcsolyázás 14,5 km/h-val

  • Egy óra alatt egy nő körülbelül 455 kcal-t éget el. Egy kilogramm zsír elégetéséhez ezt a tevékenységet 17 órán keresztül kell végeznie.
  • Egy óra alatt egy férfi körülbelül 560 kcal-t éget el. Egy kilogramm zsír elégetéséhez ezt a tevékenységet 13 órán és 45 percen keresztül kell végeznie.

7. Rekreációs úszás

  • Egy óra alatt egy nő körülbelül 351 kcal-t éget el. Egy kilogramm zsír elégetéséhez ezt a tevékenységet 22 órán keresztül kell végeznie.
  • Egy óra alatt a férfi körülbelül 432 kcal-t éget el. Egy kilogramm zsír elégetéséhez ezt a tevékenységet 17 óra 45 percen keresztül kell végeznie.

8. Jógázás

  • Egy óra alatt egy nő körülbelül 195 kcal-t éget el. Egy kilogramm zsír elégetéséhez ezt a tevékenységet 39 óra 30 percen keresztül kell végeznie.
  • Egy óra alatt a férfi körülbelül 240 kcal-t éget el. Egy kilogramm zsír elégetéséhez ezt a tevékenységet 32 órán keresztül kell végeznie.
Forrás: gymbeam.hu

Amint láthatjátok, egy kilogramm zsírtól nem lehet csak úgy megszabadulni egyetlen nap alatt, és nem is szedhetitek fel egyetlen tábla csokoládé és egy zacskó chips elfogyasztása után. Az észszerű kalóriadeficit, elegendő mozgás, jó alvás, megfelelő folyadékpótlás és minőségi táplálkozás, valamint a jó hozzáállás a siker kulcsa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.