Megjárták a poklot: tíz orvos is félrekezelte a leukémiás magyar kislányt Skóciában

leukémia kislány Skócia félrekezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt hónap telt el, mire elvégezték a kislányon az első vizsgálatokat.

A 3 éves Theano nyár végén kezdte az óvodát, és többször beteg lett. Az orvosok ezt nem tartották szokatlannak, azt mondták, a beszoktatás alatt elkaphatott valamit. Theano édesanyja több mint 10 orvoshoz is elvitte a kislányt, mert furcsa tüneteket tapasztalt nála, de mindig hazaküldték őket.

Kezdetben fül- és mellkasi panaszok jelentkeztek Theanónál, a tünetek azonban nem enyhültek, hanem súlyosbodtak. Izületi panaszok és székrekedés is jelentkezett.


"Minden alkalommal, amikor vizsgálatra mentünk, vérvételt kértem. Legbelül éreztem, hogy nagy a baj. Theano teljesen megváltozott. A betegsége előtt rendkívül mozgékony, és élettel teli gyerek volt, rengeteg barátja volt.
" - mesélte a Mirrornak Záhorszki Ilona, a kislány édesanyja. Hozzátette, a háziorvos több hónap könyörgés után utalta csak be a kislányt egy átfogó vizsgálatra a glasgow-i gyermekklinikára: a csöppség akkor már nem tudott lábraállni. "Szinte már könyörögtem azért, hogy kapjunk beutalót a gyermekklinikára, és vizsgálják meg alaposan Theanót. Állandóan rosszul volt, de a háziorvos szerint ez teljesen normális ebben a korban."

Kiderült, hogy Theano egy ritka fajtájú leukémiával küzd; azonnal megkezdték nála a kemoterápiás kezelést. Az orvosok azt mondták, megfelelő gyógyszerek nélkül a kislánynak csak pár hónapja lett volna hátra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.