Laboratóriumból szivároghatott ki a koronavírus - állítja egy amerikai tanulmány

Forrás: shutterstock -
Kína covid tanulmány Vuhan laboratórium koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány évekre megbénította a Föld lakosságát. Szinte nem volt olyan ország, melyben ne lettek volna érvényben a mindennapi életet szigorúan korlátozó intézkedések, melyek hatásait sok ágazat még ma is nyögi.

A koronavírus ezen variánsával kapcsolatban rengeteg tanulmány látott napvilágot, melyekben a szakértők és tudósok azt latolgatják, vajon minek köszönhetően vált világszerte fertőző és ennyire halálos vírussá ez a változat. Egy időben a denevéreket okolták a járvány kirobbanása miatt, ám vannak olyan dokumentumok, melyek szerint kínai laboratóriumból szabadult ki a betegség.

Illusztráció Forrás: shutterstock

Az amerikai energiaügyi minisztérium 2021-es, frissített és titkosított tanulmányában arról írnak, hogy a vírus feltehetően egy laboratóriumból szivároghatott ki, de azt hozzáteszik, hogy nincs szó arról, hogy ez egy fegyverprogram eredménye lett volna – írja a Blikk külföldi forrásokra hivatkozva.

A különféle ügynökségek és szervezetek álláspontja nem egységes, és talán sosem derül ki , minek köszönhetően szabadult ki és terjedt el a világszerte hétmillió ember halálát okozó Covid-19 vírus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.