Állandóan be volt dugulva az orra, kiderült, hogy agytumora van

Forrás: Getty Images/iStockphoto/vitanovski/Vitanovski -
betegség agytumor agydaganat orrdugulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 41 éves Kevin Pemberton azt hitte, csak eldugult az orra, ám orvosai sokkoló diagnózist közöltek vele: megtudta, hogy gyógyíthatatlan agydaganata van.

A brit édesapa eredetileg azért kereste fel az orvosi rendelőt, mert szűnni nem akaró orrdugulás kínozta, melyen semmilyen orvosság nem segített. Az MRI-n viszont kiderült, hogy súlyos agydaganata van, melyet végül egy ötórás műtét során távolítottak el.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/vitanovski/Vitanovski

Az operáció során a szakemberek rájöttek, hogy Kevin szervezetét III. fokú anaplasztikus asztrocitóma támadta meg, amely a rosszindulatú agydaganatok közé tartozik, és más agyi részekre is átterjedhet.

A kétgyermekes apa hathetes sugárterápiája 2019 májusában kezdődött, majd 2020 júniusában 12 ciklus kemoterápiát kapott. A könyvelőként dolgozó férfi jelenleg félévente jár kontrollra, hogy ellenőrizhessék, nem nőtt-e vissza a daganat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.