Milyen étrend-kiegészítőket szedjünk a koleszterinszint csökkentéséhez?

Forrás: Shutterstock -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koleszterin a vérben található ún. lipid anyagok köznapi, köznyelvi megnevezése. Érdekes módon főként negatívan társítják, de fontos megjegyezni, hogy a koleszterinnek két típusa van - az LDL, amelyet alacsony sűrűség jellemez, a negatív típus. A HDL-t viszont a nagy sűrűség jellemzi, és "jó koleszterinként" emlegetik.

Az emberi szervezetben számos fontos folyamatért felelős, míg ha az LDL-koleszterin szintje magas, az számos szív- és érrendszeri betegséghez vezethet. Ezt a "rossz koleszterint" kell különösen megvizsgálni, és szükség esetén a szintjét többek között étrend-kiegészítőkkel csökkenteni.

Forrás: Shutterstock

Hogyan küzdhetünk a magas koleszterinszint ellen?

Mindenekelőtt fontos, hogy a rossz vizsgálati eredmények (köztük például az emelkedett koleszterinszint) esetén mindig forduljon orvosához. Így teljes képet kaphat az Ön konkrét helyzetéről, és megtudhatja, hogyan csökkentheti biztonságosan a vér koleszterinszintjét. Azonban két gyakori módszerre is visszahívható, amelyek a legtöbb esetben nem árthatnak:

Életmódváltás - ez magában foglalja a fizikai aktivitást, de nem feltétlenül kell gyilkos edzőtermi edzésnek lennie. Néha elég a liftet a lépcsőre cserélni, vagy esti sétákat tenni. Már heti legalább háromszor 30 perc testmozgás is segíthet a magas koleszterinszint elleni küzdelemben.

Az étkezési szokások megváltoztatása - tulajdonképpen a legfontosabb, a gyógyszerek és étrend-kiegészítők szedésével nem összefüggő módszerek közül. Ha magas a koleszterinszintje, kerülje az állati zsírokban gazdag termékeket, és válasszon gyakrabban gyümölcsöt, zöldséget, halat (a tonhal és a lazac értékes omega-3 zsírsavakat tartalmaz), dióféléket stb.

Csak a következő lépés az étrend-kiegészítők kiválasztása (ha a helyzet megkívánja), amelyről konzultáljon orvosával. Ő ad tanácsot a táplálékkiegészítő típusát illetően, majd a megfelelő minőségű készítményeket kell kiválasztani. Ezeket megtalálhatja például az ALLNUTRITION üzletben, ahol a magas koleszterinszint leküzdését segítő étrend-kiegészítők széles választéka kapható.

Milyen tápanyagok hatékonyak a magas koleszterinszint elleni küzdelemben?

Mindenekelőtt az értékes omega-3 zsírsavak fogyasztása ajánlott, amelyek az olajos tengeri halakban, valamint számos étrend-kiegészítőben megtalálhatóak. Mi több, a vitaminok, különösen a B-vitaminok, a C-vitamin és az E-vitamin is segíthetnek a magas koleszterinszint elleni küzdelemben. A megfelelő étrend-kiegészítők szedése előtt azonban fontos, hogy ellenőrizzük a saját szervezetünk szintjét, mivel a tápanyagok feleslege ugyanolyan veszélyes lehet, mint a hiánya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.