A fejüknél összenőtt ikerlányoknak két százalék esélyt adtak a túlélésre, de már az ovit is befejezték

műtét sziámi ikrek Philadelphiai Gyermekkórház túlélés
Az összenőtt ikrek, Abby és Erin, akik a halállal dacolva túlélték a szétválasztó műtétet, nagy mérföldkőhöz érkeztek: befejezték az ovit. Az orvosok mindössze két százalék esélyt adtak nekik a túlélésre.

Abby és Erin 2016 júniusában születtek. 30 hetesen, a fejüknél összenőve jöttek a világra. Együttes súlyuk a 3 kilót sem érte el. Az orvosok nem sok jóval biztatták a szülőket, mindössze két százalék esélyt adtak a kicsiknek a túlélésre.

Abby és Erin 2016 júniusában születtek, 30 hetesen Forrás: Heather Delaney / SWNS/© Heather Delaney / SWNS/Heather Delaney / Swns

A kislányok 2017 júniusában 11 órás műtéten estek át a Philadelphiai Gyermekkórházban, szétválasztották őket. Jól viselték a megróbáltatásokat, esélyt kaptak az önálló életre. Bár fejlődésükben kicsit el vannak maradva egészséges társaikhoz képest, de befejezték az óvodát.

Heather Delaney, az ikrek 33 éves édesanyja azt mondta, úgy élték meg ezt, mint egy diplomaosztót.

11 órás műtéten estek át a Philadelphiai Gyermekkórházban: szétválasztották őket Forrás: Heather Delaney / SWNS/© Heather Delaney / SWNS/Heather Delaney / Swns

A fejüknél összenőtt sziámi ikrek születésének az esélye egy a 2,5 millióhoz. Mindig egypetéjűek, azonos neműek, és az esetek 70 százalékában lányok.

Hatalmas médiafigyelem és óriási érdeklődés övezte két bangladesi kislány történetét, akiket három évvel ezelőtt magyar orvosok választottak szét. A történetüket ITT olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.