Figyelmeztetnek az orvosok: erre kell ügyelned, ha fogkefevédőt használsz

fogkefe baktérium utazás
Rengeteg eszköz áll már a rendelkézésünkre, amelyek nagyon jól jönnek, ha éppen utazásra adjuk a fejünket. Ezek táborát erősíti a fogkefevédő is, ami egy nagyon praktikus találmány, ám nem mindegy, hogyan használjuk. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a használatával kapcsolatban. 

A fogkefevédők rendkívül népszerűek manapság, akár utazás alkalmával, akár otthoni használat során. Azonban nem árt néhány fontos dolgot megfogadni a használatukkal kapcsolatban.

A fogorvosok szerint a fogkefevédők nedvességet zárnak a sörték köré, amely ideális táptalaja a baktériumok és gombák szaporodásának. Az ilyen kórokozók szaporodása különösen valószínű, ha a fogkefét nedvesen helyezzük a tartóba. Ennek következményeként előfordulhat rossz lehelet, fogszuvasodás és szájüregi fertőzések.

Fogkefevédőt használsz? Erre figyelmeztetnek a fogorvosok Forrás: --

A fogorvosok azt javasolják, hogy a fogkefevédőket nem érdemes mindennapos használatra alkalmazni, és ha használjuk is, csak akkor, ha a fogkefe teljesen megszáradt.

Utazáshoz viszont nem rossz ötlet a fogkefe védelme, de inkább egy nagyobb tokra érdemes beruházni, ami teljesen lefedi a fogkefét. Ebben az esetben is ügyeljünk arra, hogy ne legyen nedves, amikor becsomagoljuk.

Továbbá fontos, hogy a fogkefét tartsd távol a WC-től és rendszeresen cseréld ki vagy a sörtéket, vagy magát a fogkefét. Az is fontos, hogy a fogkefét alaposan öblítsd le minden használat után, és függőlegesen tárold, hogy lecsöpögjön róla a víz. Ne oszd meg a fogkefét másokkal, és ha tartót használsz, gondoskodj róla, hogy az is mindig tiszta legyen - írja a Huffpost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.