Felejtsük el az esti nassolást: ezért nem szabad 6 után falatoznunk

Forrás: Dreamstime -
nassolás időpont egészség étkezés életmód
Mindenki szeret nassolni, és az egészséges, változatos életmódba olykor belefér, hogy kirúgjunk a hámból, de nem mindegy, mikor tesszük.

Egy fárasztó nap után csábító lehet a gondolat, hogy elnyúljunk a kanapén és tévézés közben valamilyen nassolnivalót ropogtassunk. Mivel mindenki más időbeosztás szerint éli a mindennapjait, nem feltétlenül létezik rossz időpont az étkezésre, de táplálkozási szakértők szerint a nassolás egy bizonyos idő után igen kedvezőtlen hatással van az egészségünkre, mivel általában ezek a ropogtatnivalók erősen feldolgozott élelmiszerek.

Az esti nassolás rossz hatással van az egészségünkre Forrás: Dreamstime

"A kutatások egyértelműen azt mutatják, hogy ha későn nassolunk, tehát 18 óra után vagy nagyon későn, 21 óra után, az valóban kedvezőtlen hatással van az egészségére" - mondta Dr. Sarah Berry. Sokak napi rutinjának részévé vált, hogy tévézés közben fogyasszanak valamit, de ha már nassolunk, akkor érdemesebb az egészségesebb változatok felé fordulnunk, például a zöldségmártogatósok, gyümölcsök vagy éppen sózatlan magok.

A lefekvés előtti étkezés ráadásul gátolja a fogyást is, de a mentális egészségünkre is rossz hatással lehet - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.