Meglepő dolog hozhat szív- és érrendszeri javulást: nem kapcsolódik testmozgáshoz vagy a diétához

tanulmány koszorúér betegség érrendszeri javulás nevetésterápia
Egy új tanulmány szerint szív- és érrendszeri javulást mutattak azoknál a koszorúér-betegségben szenvedő betegeknél, akik nevetésterápiában vettek részt.

A szívet vérrel ellátó artériák falán lerakódott plakk által kiváltott koszorúér-betegség az egyik leggyakoribb betegség a világon. A gyógyszerektől a műtétig számos olyan beavatkozás létezik, amelyek segíthetnek az akár halálos betegség kezelésében.

Egy új tanulmány szerint - amelyet az Európai Kardiológiai Társaság éves amszterdami ülésén mutattak be - a koszorúér-betegség leküzdésében egy nagyon egyszerű dolog is segíthet: a nevetés - írja az Express.

Meglepő dolog hozhat szív- és érrendszeri javulást: nem kapcsolódik testmozgáshoz vagy a diétához Forrás: https://www.kardiokozpont.hu/hireink/igy-segithet-a-pszichologus-ha-nincs-szervi-oka-a-szivpanaszoknak

A még szakértői értékelés előtt álló kutatás megállapította, hogy a nevetésterápia növelheti a szív- és érrendszer funkcionális kapacitását, beleértve a szívet, a tüdőt, az artériákat és a vénákat.

A kutatócsoport 26 felnőttet vizsgált, akiknek átlagéletkora 64 év volt 2016 augusztusa és 2020 decembere között.

A kutatócsoport a gyulladás csökkenését és az egészség javulását figyelte meg azoknál a koszorúér-betegségben szenvedő betegeknél, akik részt vettek ebben a terápiában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.