Filterbe és kapszulába zárt csoda: a bodorrózsa jótékony hatásait neked is ki kell használnod

Forrás: Thinkstock -
flavonoid egészség antioxidáns polifenol bodorrózsa
Ha betegek vagyunk, hajlamosak vagyunk a patikába rohanni, de mielőtt ezt tennénk, érdemes kipróbálni gyógynövényalapú készítményeket is. A különféle gyógynövények népi gyógyászatban való felhasználása évezredekre nyúlik vissza, így ma sem érdemes elfeledkezni róluk. Ráadásul egy nátha, megfázás vagy torokfájás során sokkal egyszerűbb a többnyire mellékhatás-mentes gyógynövényekhez  nyúlni. Most, az őszi-téli időszakban nagyon hasznos lehet számunkra a bodorrózsa, amelynek számos gyógyhatása ismert. Nézzük, mi is ez a növény és mire használhatjuk!   

A bodorrózsát már a görög szerzetesek is előszeretettel alkalmazták egészségügyi problémáik kezelésére, és nem véletlenül, ugyanis számos egészségi előnnyel rendelkezik.

Erős antioxidáns növény - gazdag polifenolokban és flavonoidokban, kiváló antibakteriális és antivirális hatású, leküzdi a gombákat, baktériumokat és a vírusokat egyaránt, kiváló gyulladásgátló, képes csökkenteni a viszkető érzést, csillapítja a köhögést, hatékony nyákoldó és hurutoldó hatású.

A bodorrózsa hatékonyan erősíti az immunrendszert Forrás: Thinkstock

De mik is azok a flavonoidok és polifenolok?

A flavonoidok többnyire növényekben megtalálható vegyületek, amelyeket a növények valójában életük meghosszabbítására állítanak elő, de a mi egészségünket is jobbá tehetik, antioxidáns hatásukkal, illetve, hogy remek immunerősítők, ráadásul az érfalakat és a szívműködést is támogatják.

A leggyakoribb antioxidánsok pedig a polifenolok, amelyek hatékonyak a csontritkulás ellenei védelemben, a neurológiai betegségek kialakulásának megelőzésében hatékonyan alkalmazhatók, javítják a vérkeringést, valamint a sejtek közötti kommunikációt, pozitív hatásúak a szív- és érrendszer működésére, pozitívan hatnak a vérnyomás stabilizálására, lassítják a bőr öregedési folyamatait is.

A bodorrózsa öt sziromból álló virága legtöbbször fehér vagy rózsaszín. A leveleit a korai nyári időszakban lehet gyűjteni, majd hűvös helyen szárítható, amely aztán jól záródó dobozban tárolható.

A bodorrózsa tea formájában külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmazható. A magas antioxidáns-tartalmú bodorrózsa levél teája baktérium-, gomba- és vírusölő tulajdonságokkal rendelkezik, de tökéletes szomjoltó és nem utolsó sorban ízletes is.

De nem csak teát, hanem cseppeket is lehet kapni bodorrózsa-tartalommal, amelyek éppolyan jótékony hatásúak, megelőzik a fertőzéseket, javítják az immunrendszert. Egy új magyar kutatás szerint pedig a bodorrózsa a koronavírussal szembeni harcot is eredményesen felveheti.

A bodorrózsa hatóanyagú termékeket itt rendelheted meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.