A korai tüdőrákot az ujjak állapota is jelezheti: erre kell figyelni

Forrás: Shutterstock -
tünet tüdőrák mutatójj duzzanat köröm
A kezünk is jelezheti a magas halálozási aránnyal járó tüdőrák jelenlét a szervezetünkben. Ezzel a korai tünettel érdemes mindenkinek tisztában lennie.

Bár nem mindenki tapasztalja, mégis több esetben utalt már az ujjak állapota a tüdőrákra - figyelmeztet a brit Roy Castle Tüdőrák Alapítvány. Egy egyszerű tesztet kell csak elvégeznünk. Illesszük össze a két mutatójjunkat úgy, a körmök legyenek egymással szemben, így oldalról megfigyelve egy gyémánt alakú rést láthatunk. Ha ez nincs ott, előfordulhat, hogy az ujjvégek meg vannak dagadva, ez pedig a tüdőrák korai jele is lehet - írja a Mirror.

A tüdőrákot az ujjak állapota is jelezheti - Illusztráció Forrás: Shutterstock

A tüdőrák megjelenésével a kezek folyamatosan változnak. Először a körmök tövénél fényesedik ki a bőr a duzzanattól, a körmök pedig elkezdenek görbülni, végül a felső ujjpercek is megdagadnak.

Miért kaphat tüdőrákot az, aki sosem dohányzott?

Korábbi kutatások kimutatták, hogy a szervezetben anélkül is jelen lehetnek DNS-mutációk, hogy rákot okoznának, és az is kiderült, hogy a környezetben fellelhető legtöbb rákkeltő anyag önmagában nem okoz mutációt, egészen addig, amíg ezek nem találkoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.