Karácsonyi üdvözlet helyett: "Önnek agresszív tüdőrákja van"

karácsony karácsonyi üdvözlőlap orvos üzenet tüdőrák Nagy-Britannia páciens beteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szenteste előtt egy nappal kapták a hírt egy brit háziorvos betegei: tüdőrákjuk van, ráadásul áttétes. Az SMS tévedés volt, de ezt akkor a praxis páciensei még nem tudták. 

A háziorvosi rendelő eredetileg egy karácsonyi üdvözletet akart elküldeni az összes páciensének, ám tévedésből egészen más üzenet ment ki a gyanútlan embereknek.

"Önnek agresszív, áttétes tüdőrákja van" -szólt az SMS, mire természetesen az összes érintett megijedt, különösen azért, mert az üzenetben arra kérték őket, hogy töltsenek ki egy nyomtatványt, amellyel igényelhetik a halálos betegek orvosi ellátását.

Nagyjából 20 perc múlva mindenki megkapta a bocsánatkérő és egyúttal boldog karácsonyt kívánó SMS-t is, de a két üzenet között eltelt időben a poklot élték át a betegek.

Az 57 éves Chris Reed elmondta, hogy a párja elsírta magát, amikor elolvasták az SMS-t, próbálták hívni a rendelőt, de a szám mindig foglalt volt, így nem tudtak senkivel beszélni, ezért személyesen keresték fel az orvost. Akkor derült ki, hogy hiba történt.

"Először azt írták, tüdőrákom van, majd boldog karácsonyt kívántak. Hihetetlen!" - nyilatkozta a férfi a The Sunnak. A lap a rendelőt is megkereste az esettel kapcsolatban, de nem kaptak választ a kérdéseikre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.