Lehet, hogy te is rosszul használod a vécépapírt: az apró bakik nagy bajhoz vezethetnek

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 Kira_Yan/Shutterstock. No use without permission./Kira_Yan -
vécépapírt baktérium húgycső toalettpapír fertőzés
Bár a vécépapír használatához nem kell tanfolyamot végeznünk, orvosok mégis azt állítják, ebben a témában is van még mit tanulnunk. Úgy vélik, sokan hibáznak, és ez többek között fertőzésekhez vezet.

Nem mindegy, hogyan

Az egészségügyi szakemberek szerint az egyik legnagyobb hiba, amit az emberek a vécépapír használatakor elkövetnek, a nem helyes törlésirány. Ha az hátulról előre történik, a széklettel baktériumokat juttathatunk a hüvelynyíláshoz és a húgycsőhöz, ami számos fertőzés kialakulásához vezethet. Hangsúlyozzák, a helyes irány az előről hátrafele törlés.

Az orvosok szerint még mindig van mit tanulnunk a vécépapír helyes használatáról. Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 Kira_Yan/Shutterstock. No use without permission./Kira_Yan

Nem mindegy, mennyivel

Dr. Dweck hozzátette, gyakori hiba az is, hogy túl sok vagy éppen túl kevés vécépapírt használunk. A túl keveset biztosan nem kell magyarázni, a túl sok pedig kidörzsölődéshez vezet, emellet pazarlás, sőt, a lefolyó is eldugulhat tőle.

Martin Richards higiéniai szakértő szerint maximum 10 pici lapocskát használjunk, vizeletürítésnél persze ennyi se kell. Azt azonban hangsúlyozza, hogy fontos addig törölnünk, amíg a papír tiszta nem lesz, ugyanis egyébként a végbélnyíláson a székletmaradvány viszketést okozhat.

Nem mindegy, mivel

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.