Válaszd tudatosan az örömöt: légy hálás, és ha kell, tarts szünetet!

hála, ima, nő
Shutterstock - Shutterstock
Mentális erő lélek gondolatok egészség
Enervált vagy? Folyamatosan szomorúnak és kedvetlennek érzed magad? Azok, akik sokat foglalkoznak az önismerettel, lelkileg egészségesebbek, így érdemes olykor befelé is figyeled. 5 inspiráló gondolat, amelyek segítségével meglátod a fényt az alagút végén. Nem is hinnéd, az elméd mi mindenre képes.

Mentális egészségünk sok mindentől függ. Egyesek az életbéli körülményekhez kötik, mások mélyebbre ásnak, és igyekeznek megóvni magukat a negatív gondolatoktól. Te hogyan bánsz másokkal? Figyelsz eléggé önmagadra? Viselkedésünk és magatartásunk nagyon sokat elárul az aktuális lelki állapotunkról. Ha pedig úgy véljük, hogy segítségre szorulunk, a következő 5 szuper gondolat segít mentálisan egészségésnek maradni.

Hálás vagyok!

A hála az egyik legmagasabb szintű érzelem, amely igen nagy rezgéssel bír. Hosszú távon boldogabbak leszünk, ha azokra a dolgokra és emberekre koncentrálunk, amiért és akikért hálásak vagyunk. Ezáltal sikerülhet kikerülnünk a negatív spirálból és agyunkat a pozitív gondolatok síkjára helyeznünk. Ezek persze lehetnek apróbb dolgok is, mint például: étel, ital, egy csodás virág, a napfelkelte, stb. Azért éri el célját a hála, mert tudatosan az örömöt választjuk, ahelyett, hogy ítélkeznénk, ami egyáltalán nem visz előre minket az életben.

 

Meg tudom csinálni!

Lelkiállapotunk sok mindentől függ, például az önmagunkba vetett hittel. Fontos, hogy találjunk utat önmagunk szeretetéhez, és becsüljük meg a képességeinket. Éppen ezért fontos a fent említett gondolat, amely az önbizalom és az önhit legnagyobb ereje tud lenni nehéz pillanatokban, például amikor vizsgázni megyünk, vagy egy munkahelyi feladatot szeretnénk megoldani. Ha eleget gyakorolunk, előbb vagy utóbb el fogjuk hinni, hogy bármire képesek vagyunk és minden akadályt képesek vagyunk könnyedén legyőzni.

Képes vagyok bármire! Forrás: Shutterstock

Szükségem van egy kis szünetre!

Sokat dolgozni és tanulni bizony jó dolog, de nem mindenáron! Meg kell tanulnunk meghúzni a határainkat, és ragaszkodni ahhoz. Ha úgy érezzük, már nagyon sok a teher, és egy kis pihenésre vágyik a lelkünk, ne tétovázzunk! Higgyük el, a feltöltődés hozzásegít ahhoz, hogy visszatérve újult erővel vessük bele magunkat a mindennapi élet feladataiba! Arról nem is beszélve, mennyi szuper élményben lehet részünk egy nyaralás alatt.

 

A vakáció erővel tölt fel. Forrás: Shutterstock

Ne haragudj, de most erre nemet kell mondanom!

Mindannyian ismerjük azt az érzést, hogy milyen, amikor túltelítődünk munkával. Ilyenkor kevesebb az energiánk, és ahelyett, hogy szépen sorban mindent megoldanánk, kész káosz uralkodik el magunk körül, és azt vesszük észre, hogy túlvállaljuk magunkat. Ha te is úgy érzed, hogy az utoljára rád aggatott feladat már nem fog menni, nyugodtan utasítsd vissza! Sem neked, sem pedig a társaidnak nem lesz jó, ha csak felszínes munkát leszel képes elvégezni, azt is csak keservesen az utolsó erőddel.

Ha nincs több erőd, itt az ideje nemet mondanod! Forrás: Pexels.com

Megbocsátok, és szeretlek!

A megbocsátás az erő és a szeretet legnagyobb jele, hiszen képes meglágyítani még a megkövült szíveket is. Soha ne feledd, a keserűség, amit a haraggal együtt magadban hordozol, csak téged fog bántani, senki mást! Éppen ezért fontos, hogy kiűzd magadból a dühöt és ne mérgezd vele tovább magadat! Ha szóban még nem megy, az sem baj, vesd papírra az érzéseidet. Írd fel azoknak a neveit, akik megbántottak téged, érezd át, mit éreztél akkor, s hagyd, hogy átmenjen rajtad. Így képes leszel elengedni minden régi sérelmedet, ami még erősebbé fog téged tenni!

Három dolog kell egy kapcsolat megmentéséhez: szeretet, hála, megbocsátás, szerelem Forrás: Shutterstock

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.