Kortyolj rumpuncsot! - A leghangulatosabb adventi vásárok Bécsben

karácsony advent ünnep Bécs vásár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megannyi díszes portéka, csillogó díszek, karácsonyi dallamok, sült gesztenye, rumpuncs, forralt bor, forró csoki - ez jellemző egy átlagos adventi vásárra. De milyen egy igazi vásári forgatag Bécsben? Az osztrák fővárosba hívunk egy igazi ünnepi kiruccanásra.

1. Rathausplatz

A bécsi városháza előtt, a Rathausplatzon már november 13-a óta igazi karácsonyi hangulat várja a látogatókat. A vásárban az illatozó vattacukor, a kandírozott gyümölcsök és más nyalánkságok megkóstolása szinte kötelező. Amíg a gyerekek sült gesztenyével melengethetik meg hideg kezecskéiket, a felnőttek ugyanezt egy szép szuvenírbögrébe töltött puncskülönlegességgel tehetik meg. A kicsiket és nagyokat kézműves foglalkozások is várják, ahol mindenki kedvére barkácsolhat vagy cukrászkodhat.

www.altwiener-markt.at
www.altwiener-markt.at

Bővebb infó

A rathausplatzi adventi vásár december 23-ig mindennap 10-től 21.30-ig tart nyitva, december 24-én 18 órakor zár be. A kézműves foglalkozások december 23-ig mindennap 9-19 óráig, december 24-én pedig 17 óráig tartanak.

2. Karácsonyi falvak a városban

Ha a rathausplatzi vásár neked túl sok, látogass el a karácsonyi falvak egyikébe. Bécs három neves pontján nem egyszerű vásárok, hanem kis falucskák várják az adventi őrületben lassítani vágyókat. Itt egyedi és olcsó ajándékokat találsz, és nemcsak nézelődni érdemes, hanem vásárolni is. Irány az Altes AKH, amely a bécsi campusnegyedben található: ez egy fényes-színes-csilingelős forgatag karácsonyi kisvonattal és körhintával a kicsik legnagyobb örömére. A Belvedere kastély barokk díszletei különleges élménnyé varázsolják a kivételes kézműves portékák közötti válogatást. A leghíresebb bécsi látnivalók szomszédságában, a Maria Theresia téren, a Művészettörténeti és a Természettörténeti Múzeum közötti karácsonyi faluban inkább a gasztronómián és a zenén van a hangsúly, amelyhez tradicionális, kézműves ajándékok illenek.

Bővebb infó

Az Altes AKH falva december 23-ig hétfőtől péntekig 14-22 óráig, ünnepnapokon, szombaton és vasárnap pedig 11-22 óráig tart nyitva. A Belvedere kastély előtt rendezett vásár december 23-ig mindennap 11-21 óráig várja az érdeklődőket. A Maria Theresia téri falu december 24-ig van nyitva, a gasztronómia standok mindennap 11-22 óráig, a kereskedők pedig 11-21 óráig tesznek ki magukért - december 24-én 11-15 óráig vár a vásár.

3. Karácsonyi és kulturális vásár Schönbrunnban

A Schönbrunni kastély az év minden napján az osztrák főváros egyik legizgalmasabb látnivalója, főleg advent idején. A karácsonyi vásárban minden szerda gyereknap. A feldíszített standokon természetes anyagból készült, hagyományőrző, eredeti, ötletes ajándékok között válogathatsz, a karácsonyi péksüteményeket és forró italokat pedig vétek kihagyni. A vásár azonban nemcsak az ajándékozásról és falatozásról szól: osztrák és küllföldi kórusok, zenekarok és más társulatok fellépése teszi még ünnepibbé a hangulatot. Az adventi nézelődés mellett érdemes a kastélyt és az állatkertet is meglátogatni, ez utóbbiban lakik például Európa egyetlen pandacsaládja.

www.altwiener-markt.at
www.altwiener-markt.at

Bővebb infó

A karácsonyi hangulat december 23-ig mindennap 10-21 óráig, december 24-én 10-16 óráig, december 25-én és 26-án 10-18 óráig vár Schönbrunnban. De a vásár december 28. és január 2. között is 10-17 óráig tart nyitva.

4. Spittelbergi vásár

Spittelberg régen Bécs egyik elővárosa volt, ma már az osztrák biedermeier stílusú főváros szíve, ahol több mint 25 éve minden adventkor vásári hangulat dobogtatja meg a világ minden tájáról érkező látogatók szívét. Az idilli városrész megőrzött, falusias jellege felejthetetlen élmény marad. A kicsik nemcsak a Mikulással, hanem Szent Miklós püspökkel is találkozhatnak, nem beszélve Monsieur Chocolate-ról, a krampuszokról, bohócokról és bábelőadásokról. A felnőtteket a vásárt körbeölelő vendéglők várják rumpunccsal és forralt borral.

Bővebb infó

A spittelbergi adventi vásár december 23-ig tart nyitva, hétfőtől csütörtökig 15-21 óráig, péntekenként 15-21.30-ig, szombatonként 10-21.30-ig, vasárnaponként pedig 10-21 óráig várja a látogatókat.

5. Az óbécsi karácsonyi vásár

Az óbécsi adventi vásárt a Michaelerplatzon találod meg. A forgatag a népszerűségét a csodás kézműves portékáknak köszönheti, az üveg és kerámia áruktól a fonott kosarakon át az ékszerekig minden megvásárolható itt. Figyelmedbe ajánljuk a különleges üvegből, kerámiából és féldragakövekből készült egyedi ékszereket. De a híres salzburgi fűszerek mellett sem érdemes elsétálni. Ne hagyd ki a mézeskalács különlegességeket, a péksüteményeket, a puncsvariációkat és a finom likőröket sem.

www.altwiener-markt.at
www.altwiener-markt.at


Bővebb infó

Az óbécsi vásár december 23-ig mindennap 10-21 óráig van nyitva.


6. Karlsplatzi kézműves vásár

Egyedülálló légkörben rendezik meg minden évben a kézműves vásárt a Karlsplatzon, a barokk Károly templom előtt. A portékákat itt nemcsak megvásárolni lehet, hanem megcsodálhatod azt is, ahogy az iparosok készítik őket - még akár néhány fogást is elsajátíthatsz, ha elég ügyes vagy. A hangulatról hazai és nemzetközi zenekarok gondoskodnak.

Bővebb infó

A karlsplatzi vásár nyitvatartási ideje december 24-ig mindennap 12-20 óráig tart.


7. Tél a Múzeumnegyedben

A bécsi Múzeumnegyed a város kulturális központja, így az adventi vásár sem csak a puncsról, sült gesztenyéről és díszkivilágításról szól, itt a hangsúly a programokon van. Az MQ-ban kipróbálhatod a curlinget, jégpavilonokban kóstolhatod meg a gasztronómiai specialitásokat, a gyerekek (és a felnőtt férfiak is) pedig távirányítós autóversenyben próbálhatják ki magukat, miközben te a dizájnajándékok között válogathatsz.

www.altwiener-markt.at
www.altwiener-markt.at



Bővebb infó

Az MQ téli negyede december 23-ig lesz karácsonyi díszben.

8. Karácsonyi vásár a Türkenschanzparkban

Ha megnézed a türkenschanzparki vásárt, könnyen azt hiheted, hogy meseországban jársz. Azt hihetnénk, hogy itt minden a gyerekeknek szól a hatalmas játszótértől a mesevilágot idéző díszletekig. Ez így is van, de amíg a kicsik játszanak és álmélkodnak, a szülők kedvükre nézelődhetnek és vásárolhatnak. Sőt, itt még a kutyákat is szeretettel várják, minden vasárnap ajándék mancsápolással.

Bővebb infó

A karácsonyi vásár december 23-ig mindennap 12-21 óráig van nyitva.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.