8 dolog, amiért veszélyes a sminkelés

rúzs szempillaspirál smink sminkelés alapozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs is jobb egy elegáns, finom sminknél, mely királynőt varázsol belőled, de nem árt odafigyelni néhány alapszabályra, ha sminkecsetet ragadsz!

iStockPhoto
iStockPhoto

1. Mindannyian kísérletezünk vele, mégis a legveszélyesebb manőver a mozgó járműben való sminkelés. Ha rád ömlik a körömlakk, akkor csak a ruhád bánja, de ha egy hirtelen fékezéskor megsérted a szemed a szempillaspirállal, az már nagy probléma.

2. Ne használj sminket mások után! Persze nagyon csábító a hatalmas parfümériák luxuskozmetikum-kínálata, de bármilyen fertőzést összeszedhetsz, ha a tesztereket használod. Ha mégis égsz a vágytól, hogy kipróbáld a legújabb pirosítót, kérd meg az eladót, hogy permetezze le némi fertőtlenítővel.

3. Tartsd távol a kozmetikumokat a fénytől és a melegtől, mivel ezek károsítják a sminkben található baktériumok elleni tartósítószereket. Lehetőleg napos időben vagy nyáron, a meleg autóban se hagyd a kencéket - nem tesz jót nekik!

4. Ne használd azokat a szemfestékeket, amelyek allergiás reakciókat váltottak ki nálad. Ha tudod, melyik szemceruza miatt vörösödött ki a szemed, vagy melyik szemfesték használata után könnyezel állandóan, akkor szabadulj meg tőlük!

5. Ne hígíts folyadékkal semmiféle sminket, kivéve, ha a használati utasításban ez szerepel.

iStockPhoto
iStockPhoto

6. Ha bármelyik sminkednek megváltozott a színe, netán egyre érdekesebb szagokat áraszt, akkor itt az idő, hogy megszabadulj tőle! Valószínűleg már régen lejárt a szavatossága, a minősége pedig már közel sem a régi.

7. Lehetőleg ne szaglászd sokat a hajspray-t és a púdereket - ha ugyanis belélegzed a bennük található szemcséket, sokat ártasz a tüdődnek.

8. Ne használj olyan színezőket a szem környékén, amelyek nem oda valók, mert az allergiás reakció garantált!

Gáspár Viki sminkes szakértőnk véleménye

1. Ha régi sminkterméket használsz,valószínűleg nem lesz nagy baja a bőrödnek, mivel a benne lévő hatóanyagok teljesen eltűnnek. Ez abból is látható, hogy a sminkszer rossz illatú, vagy egyáltalán semmi színe nincs, ha felkened.
2. A sminktermékeknek is változó a szavatossága, de általában 2-3 év.
3. Alapozónál nem szerencsés lejárt terméket használni, mert könnyen bőrpirosságot, allergiát okozhat.
4. A rúzst és a szájfényt ne használjuk másokkal közösen, mert a szájban illetve a száj szélén lévő baktériumok a rúzson is rajta vannak, és így átkerülhet más szájára is.


Megnyomorít a szépség - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=2tfoqZdaoYecaWH8



Szakértőnktől itt kérdezhetsz!

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



A legdurvább sminkbakik - Ne kövesd el!http://www.life.hu/szepulj/smink/20110105-a-legdurvabb-sminkbakik-ne-kovesd-el.htmlKedvenc márkáink alkalmi sminkjeihttp://www.life.hu/szepulj/smink/20101213-tuti-ajandektipp-csajoknak-kedvenc-markaink-unnepi-sminkjei.htmlA legjobb alapozók zsíros bőrrehttp://www.life.hu/szepulj/smink/20101111-a-legjobb-alapozok-zsiros-borre.htmlVigyázat, a tartós smink eltorzíthat!http://www.life.hu/szepulj/smink/20101111-vigyazat-a-tartos-smink-eltorzithat.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.