Meghalt a 19 éves lány, akit hazaküldtek az orvosok

halál orvosi hiba bélműtét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakorlatilag éhen halt az a 19 éves lány, aki egy rutin bélműtétet követően nem kapott megfelelő orvosi kezelést.


36 kilót fogyott Stephanie Bell, miután képtelen volt megemészteni a tápanyagokat, majd az orvosok, ahelyett, hogy életmentő kezelésben részesítették volna, hazaküldték a kórházból. A mit sem sejtő - vendéglátó asszisztensként - dolgozó fiatal lányon egy rutin beavatkozásnak számító bélműtétet végeztek el, ami után komplikáció nélkül épült fel.

A második alkalommal azonban, amikor a műtét második, befejező fázisát végezték el, a beavatkozást követően rohamosan fogyni kezdett. 12 kilót vesztett egy hónap alatt, ezért az orvosok újra megoperálták, de mindent rendben találtak. Ahelyett, hogy az emésztését segítő gyógyszert adtak volna neki, és benntartották volna a kórházban, egyszerűen csak hazaküldték.

Az orvosok hibáztak

Mint utólag a kórház vezetése beismerte, a fiatal lánynak szüksége lett volna egy olyan gyógyszerre, ami segítette volna az emésztését. Annak hiányában azonban Stephanie több szerve leállt az éhezéstől, és gyakorlatilag éhen halt.
- Ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Még csak most kezdődött el az élete, megfosztották mindentől. Még esélyt sem kaptunk rá, hogy elbúcsúzzunk a lányunktól- panaszolta a lány édesapja. A nyomozás megállapította, hogy egyértelműen a kórház hibázott.

- Senki sem kapott a lányom haláláért büntetést. Azt szeretném, ha az emberek megtudnák, hogy mi történt vele, és miért- fűzte hozzá a szomorú édesapa. - A család ügyvédje szerint a kórházban az orvosoknak együtt kellett volna működniük, amit elmulasztottak. Richard Kennedy főorvos bocsánatot kért a családtól és hozzátette, felismerték, hogy változtatniuk kell, és új eljárásokat vezetnek be.
- Stephanie esete tragikus. Eltökélt szándékunk, hogy tanuljunk belőle, és már jelentős előrelépések történtek a hasonló esetek elkerülése érdekében - nyilatkozta az orvos.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.