31 embert ölt meg a 12 éves kisfiú! - Bombát kötött a testére

bomba gyilkosság háború merénylet Pakisztán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
31 kadétot megölt, 42-t pedig súlyosan megsebesített az a 12 éves, iskolai köpenybe öltözött fiú, aki egy pakisztáni katonai kiképzőtáborba sétált be, bombával a testén - számolt be a Borsonline.

Napi tipp: Hús helyett bogarakat kellene ennünk a szakemberek szerint







Példa nélküli eset

Az eset kapcsán a véres öngyilkos merényleteken edződött katonák is megrendültek. Többen azt gondolják, a tálib katonákkal felfegyverzett pakisztáni Al-Kaida állhat a robbantás hátterében, ha pedig ez így van, az arra enged következtetni, hogy a tálibok ellen nemrég végrehajtott sikeres merénylet ellenére a fanatikus terroristáknak sikerült újraszerveződniük.

A 31 halott között volt egy kiképzőtiszt is, de a többiek kadétok voltak. Az pedig, hogy a bombát egy kisfiú vitte a táborba, a helyszínen talált maradványok vizsgálatakor derült ki. Az eset azért is váltott ki nagy visszhangot, mert igaz, hogy a tálibok gyakran használnak fel fiatalokat öngyilkos merényletekhez, de olyan eddig talán még nem fordult elő, hogy egy ennyire fiatal gyerek legyen az eszözük.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.