fashion week tavasz kabát dzseki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár még mindig megfagyunk és elegünk van a mínuszokból, már érdemes azon gondolkodni, hogy milyen kabátot szeretnénk viselni a következő évszakban.

Thinkstock
Thinkstock

Ugye nehéz elképzelni, hogy hamarosan nem kell három réteg ruhát magunkra húzni? A tavasz ezer okból imádnivaló és ezek közül a ruhatár teljes újjászületése az egyik. Felüdülés lesz kényelmes, vékony kabátokba bújni. Hogy melyek az idei tavasz legjelentősebb darabjai? Megmutatjuk!

Tipp: Nyerj kedvencednek trendi kiegészítőket!



Klasszikus trench

Bár a klasszikus ballonkabát nem ebben a szezonban kezdi reneszánszát, mégis biztosan akad olyan, aki még nem ruházott be egy efféle kabátba. A trenchet illetően a lehetőségek tárháza szinte végtelen: a sportostól az elegáns szettekig, bármihez viselhető. Ha nincs kedved túlbonyolítani az öltözéked, viseld tornacipővel és kötött kiegészítőkkel. Ha viszont elegánsabb éned domborítanád ki, viselj alatta ruhát, de csakis olyat, ami nem lóg ki a kabát alól. Ettől csak sejtelmesebb lesz az összhatás.

Letisztult blézer

A klasszikus ballonkabát bizony kőkemény vetélytársra talált, hiszen a blézer egyre több márka kínálatában megtalálható. Kényelmi szempontból kifejezetten okos döntés blézert húzni, kiváltképp, hogy elég alatta egy pólót viselni. Oké, ez azért még odébb van, de igenis ér a kellemes tavaszi napok szettjeiről álmodozni. Válassz egyenes szabású, gyapjúból, pamutból vagy vászonból készült darabot. Nem fogod megbánni!

Su-su-susogós

Jóllehet a susogós jelző hallatán többnyire egy fájó divatkatasztrófára asszociálunk, de idén tavasszal jobb lesz újragondolni a susogós kabátok iránt érzett ellenszenvünket. Kicsit sem gagyi, kicsit sem az aluljárós divatot képviseli, sokkal inkább menő és olykor futurisztikus. Továbbá óriási előnye, hogy az eskőkabáthoz hasonlóan egészen apróra összehajtogatható, így adott esetben simán eltehetjük a táskánkba.

Visszatér a válltömés

Irány a kiszanált cuccokat rejtő szekrény vagy egy vintage bolt, és máris lehet kutakodni az igazi válltöméses blézer után. A Balmain-váll óta tudjuk, hogy a hangsúlyos vállaktól nem kell tartani, kiváltképp most, mikor a blézerek többsége masszív válltöméssel kapható. Autentikus múltidézés szempontjából bátran dekoráljuk romantikus brossokkal, esetleg kitűzőkkel.





Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.