Sztárok segítettek a nehéz sorsú édesanyáknak

anyaság jótékonyság sztárok Novodomszky Éva Balássy Betty Gaál Noémi gyereknevelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Balássy Betty, Gaál Noémi és Novodomszky Éva is részt vettek azon az adományozáson, amelynek célja felhívni a figyelmet az otthon nélkül maradt, gyermeket váró vagy már gyermekes nők támogatására. 

Az anyák és a babák is segítségre szorulnak

A Lea Otthon lakóinak nagy örömére rengeteg játékkal, édességgel valamint ezer ampulla probiotikus készítménnyel érkezett a csapat a három kismama, valamint 15 édesanya és 22 kisgyermek otthonául szolgáló létesítménybe.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

"Sajnos, azt kell mondanom, a hozzánk segítségért érkező anyák és kisbabák egészségi állapota vészesen rossz" - magyarázta Horváth Valéria intézményvezető. "Amikor egy fiatal nő várandósan az utcára kerül, vagy bántalmazás miatt válik el a párjától, esetleg elveszíti a munkahelyét, aminek következményeként nem képes tovább fizetni az albérletet. Az is előfordul, hogy kitagadja a családja, így nem tud kihez fordulni támogatásért. Az otthon befogadja őket és gyermekeiket, és lehetőséget teremt számukra, hogy rendezni tudják a sorsukat.

A Lea Otthon nem csupán egy menhely, hanem egy többfunkciós gondozási központ, ahol magasan képzett szakemberek az élet számos területén segítik a magukra maradt nők eligazodását a megváltozott élethelyzetükben. Kimondhatatlanul örülünk az adományoknak, hiszen látszik, mekkora boldogságot okoztak a gyermekeknek a finomságok és a játékszerek, mégis azt kell mondanom, leginkább a probiotikumnak vesszük most leginkább hasznát. A tavasz közeledtével a változékony időjárás bizony kemény terheket ró az édesanyákra. A gyermekek folyamatosan betegek, hiszen, amint egyikük meggyógyulna, már kapja is el a másik, és ez így megy hosszú heteken, hónapokon keresztül, ezáltal a csöppségek szinte megállás nélkül antibiotikumot kénytelenek szedni."

A betegségek többségére szedett antibiotikumok a leghatásosabb gyógyszereink közé tartoznak, azonban használatukkal együtt jár, hogy nemcsak a megcélzott kórokozót pusztítják el, hanem mindazokat, a szervezet számára nagyon fontos mikrobákat is, amelyekre a mindennapi életünkben szükségünk van egészségünk megőrzése érdekében. A bélflóránkban élő mintegy 500 különféle baktériumfaj pótolhatatlan az emberi szervezet kiegyensúlyozott működése szempontjából. Az antibiotikum-kezelés azonban gyengíti a bélflórát, ami számos kellemetlen következményt vonhat maga után. Ezek közül az egyik legsúlyosabb a hasmenés, ami egyértelműen jelzi a bélflóra károsodását. Ezért is fontos antibiotikum kezelés során a probiotikumok használata.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A sztárok számára is természetes a segítség

"Nagyon meghatódtam, mert amikor a hatéves kisfiam megtudta, milyen akcióra készülünk, ragaszkodott hozzá, hogy ő is hozzájárulhasson néhány saját játékával az otthon legkisebb lakóinak öröméhez" - mesélte Novodomszky Éva, a Magyar Televízió híradósa. "Arra törekedtünk, hogy az ajándékok mindenki számára hasznosak legyenek. Az természetes, hogy a gyermekek játékokra és édességre vágynak leginkább, viszont édesanyaként biztos voltam abban, hogy egy anyuka számára semmi más nem lehet fontosabb, mint gyermekének egészsége. Ezért is tartottam remek ötletnek, hogy nagymennyiségű probiotikus készítménnyel lássuk el az otthonlakóit, mert ezek folyamatos szedésével nagyon sok kellemetlen betegség kiküszöbölhető."

"Számomra is természetes volt, hogy rész vegyek a kampányban, hiszen a kisgyermekek sorsát mindig is a szívemen viseltem" - vette át a szót Gaál Noémi, a TV2 időjósa. "Elszorul a szívem, ha arra gondolok, micsoda megpróbáltatásokon mentek ezek a nők keresztül, amikor magukra maradtak egy csöpp, magatehetetlen lénnyel, anélkül, hogy bárkitől segítséget remélhessenek. Örülök, hogy vannak olyan intézmények, mint a Lea Otthon, ahol csupa jóérzésű ember fáradozik azon, hogy ebből az átmeneti, nehéz időszakból visszasegítse őket a gördülékenyen működőmindennapi életbe."

"Én is hasonlóképpen érzek, hiszen alig pár hét múlva megszületik a férjemmel, Varga Ferivel első közös kisbabánk, és bár mindig is érzékeny voltam a gyermekeket támogató ügyek iránt, amióta babát várok ezek a szomorú történetek még inkább a szívemig hatolnak.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Fájdalmas szembesülni azzal, hány olyan édesanya van, aki nem tudja megfelelő körülmények között nevelni a gyermekét, és ha nem kapna támogatást, a töredékét sem tudná biztosítani annak az ellátásnak, amelyre a piciknek az egészséges fejlődésükhöz szükségük van. Borzasztó szerencsés vagyok, hogy nekem nem kell ilyen problémákkal szembesülnöm, és minden tőlem telhető módon igyekszem támogatni a szorult helyzetben lévő anyukákat" - fűzte hozzá Balássy Betty énekesnő.

Most érkezett! Megszületett Schobert Norbi kisfia!http://www.life.hu/anyaskodj/20110310-most-erkezett-megszuletett-schobert-norbi-kisfia.htmlKovács Lázár majdnem lemaradt kisfia születésérőlhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110310-kovacs-lazar-majdnem-lemaradt-kisfia-szuleteserol.htmlA koraszülötteket hagyni kellene meghalni?http://www.life.hu/anyaskodj/20110307-a-koraszulotteket-hagyni-kellene-meghalni.htmlHalva született, de 25 perc múlva feléledt a csecsemőhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110303-halva-szuletett-de-25-perc-mulva-feleledt-a-csecsemo.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.