édesanya bébiszitter mérgezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jacqueline Gold szörnyű története akkor kezdődött, amikor felismerte, megmérgezték. Méghozzá nem más, mint gyermeke dadája, aki eközben kislányával volt...

Az elszánt bébiszitter ablakmosószert öntött munkaadója levesébe, és nem sokon múlt, hogy végül nem történt tragédia. A 33 éves bébicsősz, Allison Cox sírt és teljesen kiborult, amikor a bíróság egy évre elítélte.

www.thesun.co.uk
www.thesun.co.uk

Jacqueline Gold üzletében

A The Sun magazinnak adott exluzív interjújában az 50 éves Jacqueline Gold - egy Anglia-szerte népszerű erotikus üzletlánchálózat tulajdonosa - részletesen elmesélte tavaly októberi hányattatásait - amikor órákon át attól rettegett, hogy valami komoly baja eshet másfél éves kislányának. Az édesanya így emlékszik vissza élete legnehezebb pillanataira: "Az volt életem leghosszabb három órája. Üveges tekintettel bámultam ki az ablakon, és mindennél jobban vártam, hogy végre megérkezzen a kocsi. Igazi tortúra volt az a néhány óra. Felhívtam a férjemet, aki azt tanácsolta, hívjam a bébiszittert, hogy azonnal hozza haza a kicsit. De rájöttem, ez nem jó megoldás. Hiszen, ha felbosszantom vagy megrémítem, esetleg valami irracionális dologra szánja el magát."

A legnehezebb időszakban érkezett

Cox már egy éve dolgozott Jacqueline családjánál, és a fizetése is igen magas volt. "Amikor felvettem Allisont, nagyon rendes lánynak tűnt. Barátságos volt és jólelkű. Scarlett, a kislányom is imádta őt, nagyszerű volt a kapcsolatuk" - mesélte az édesanya, akinek szüksége is volt a baba mellé segítségre. Férje, az akkor 34 éves Dan Cunningham rengeteget dolgozott, így 2009-ben, miután az ikrek, Alfie és Scarlett megszületett, Jacqueline-nek még nehezebb lett. Előbbi ráadásul születési rendellenességgel jött a világra, melynek következtében csupán nyolc hónapot élt. "Amikor felvettem Allisont, életem egy nagyon nehéz időszakát éltem. Kellett egy bébiszitter segítsége és támogatása" - emlékezett vissza Jacqueline.

Thinkstock
Thinkstock
Tippünk:


Küldjétek be a csemetétekről készült versmondó videót, és nyerjetek Gulliver játékokat és játszóházi családi belépőt!




Tavaly szeptemberben azonban Allison a hosszú munkaidőre hivatkozva felmondott, de beleegyezett a felmondási időbe. "Néhány nappal később, amikor este hat körül hazaérkeztem a munkából, hal és saláta volt vacsorára, de egyszerűen nem tudtam megenni, undorítóan sós volt" - mondta Jacqueline, aki másnap reggel ezt számon is kérte szakácsnőjén. Ő azonban megesküdött, hogy egyáltalán nem tett sót a halra. Hogy bebizonyítsa, meg is kóstolta a szemetesben lévő ételt, és ő is elhűlt a hal láttán. Öt nappal később szinte ugyanez ismétlődött meg, akkor a hal citromszósza volt tele cukorral. Ez azonban már nem volt vicces - Jacqueline ugyanis cukorbeteg, és tragikus vége is lehetett volna a dolognak. Ráadásul az édesanya összes alkalmazottja tudja ezt, így a cukor náluk tiltólistán volt.

Thinkstock
Thinkstock

A kép illusztráció

Tisztítószer volt a levesben

Másnap Jacqueline a munkahelyén ebédelt, ám az otthonról hozott levest ette - ezután indult volna vásárolgatni kislányával. "Azonnal tudtam, hogy valamiféle vegyszer került a levesbe. Éreztem az ízét, és szinte azonnal sokkot kaptam. Tudtam, hogy ez Allison műve, senki más nem lehetett. Először azt hittem, fagyálló folyadékot tett a levesbe, ami akár halálos is lehet. Aztán bevillant, hogy Scarlett éppen vele van."

Jaqueline rövid időn belül feljelentést tett Allison ellen, aki hamarosan be is vallotta, hogy meg akarta mérgezni a nőt. Bizonyíték is volt ellene, hiszen Jacqueline eltette a leves maradékát. A bébiszittert - akinek egyébként van egy 16 éves fia - egy éves börtönbüntetésre ítélték, de sosem térhet már vissza szakmájához. Jacqueline nem kérdőjelezi meg az ítéletet, mert tudja, milyen szörnyűségek történhettek volna, ha Allison továbbra is gyermekekre vigyáz. Annak ellenére, hogy a nő azt vallotta, nem akart bántani senkit, tette büntetést érdemelt.
Jacqueline élete az utóbbi hónapokban helyrerázódott: új bébicsőszt talált lánya mellé, és igyekszik nem rettegni attól, mi történne, ha...




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.