Még a barátok sem tudják, hogy a négyhónapos Storm Witterick valójában fiú vagy lány. Szülei ugyanis úgy döntöttek, hogy semleges neműnek nevelik a gyereket, hogy később ő dönthesse el, melyik nemhez szeretne tartozni.

Storm Witterick gyönyörű kék szemű, szőke hajú, imádnivaló négyhónapos kisbaba, aki semmiféle genetikai rendellenességben nem szenved. Szülei azonban - habár a kicsi testileg nem kétnemű - mégsem árulják el, hogy a baba fiú vagy lány. Sőt, a házaspár egyszerűen úgy döntött, hogy semleges neműként nevelik Stormot, és a testvéreit is rávették a titoktartásra. A szokatlan döntést azzal indokolták, hogy a világ túl előítéletes, pedig mindenkinek joga lenne eldöntenie, hogy milyen neműként szeretne viselkedni. Úgy hiszik, döntésükkel megszabadíthatják a gyereket a társadalmi nyomástól, ami túl fiatalon ilyen fontos döntésekre kényszerítené. "Amikor egy kisbaba megszületik, még a legközelebbi családtagok is rögtön azt kérdezgetik, hogy fiú-e vagy lány. Pedig ha valakit igazán meg akarunk ismerni, ne kérdezzük meg, hogy mi van a lába között" - magyarázták a szülők.

Thinkstock
A kép illusztráció

A bátyjai is lányként öltözködnek

A kicsi két bátyja is különös, "szabadelvű" nevelésben részesül. A szülők hagyják, hogy olyan ruhákban járjanak, amilyeneket ők választanak ki, és a frizurájukba sem szólnak bele. Az ötéves Jazz például mindig rózsaszín pólókat visel és annyira megnövesztette a haját, hogy gyakran be is fonják. Így a fiúkat érthető módon gyakran nézik lánynak, a többi gyerek pedig nem akar velük játszani, mondván, ők furcsa "fiúlányok".


A szülők mindezek ellenére kitartanak a döntésük mellett, valószínűleg bele sem gondolva, hogy milyen pszichés fejlődési rendellenességet okozhatnak ezzel. Diane Ehrensaft kaliforniai pszichológus is aggasztónak tartja Storm esetét. Szerinte ugyanis fennáll a veszélye, hogy a későbbiekben a gyermek képtelen lesz elhelyezni magát a világban, mint nő vagy férfi, hiszen a szülei létrehoztak számára egy új kategóriát.
"Mindenki azt kérdezgeti tőlünk, hogy mikor lesz már vége ennek. Mi ilyenkor mindig megfordítjuk a kérdést, vagyis mikor jön el az az idő, amikor olyan világban élhetünk, ahol az emberek szabadon eldönthetik, hogy kicsodák" - tette hozzá Mrs. Witterick, aki férjével együtt addig szeretné eltitkolni a kicsi nemét, amíg csak lehetséges.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Orvosi csoda! Tojássárgájától lett gyereke a 38 éves nőnek!http://www.life.hu/anyaskodj/20110520-orvosi-csoda-tojassargajatol-lett-gyereke-a-38-eves-nonek.html Most érkezett a hír! Gyönyörű kisfiúnak adott életet az Oscar-díjas színésznő!http://www.life.hu/anyaskodj/20110520-gyonyoru-kisfiunak-adott-eletet-marion-cotillard.html Megint terhes! Negyedik gyermekét várja a dögös szőke szupermodellhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110520-megint-terhes-negyedik-gyermeket-varja-a-dogos-szoke-szupermodell.html Így érd el, hogy ne találjon rá a pornóra a gyerek! - Ha az interneten szörfölhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110520-igy-erd-el-hogy-ne-talaljon-ra-a-pornora-a.html "Véletlenül megöltem a fiam!" - Az út szélén találták meg a 6 éves kisfiú holttestéthttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110519-veletlenul-megoltem-a-fiam-az-ut-szelen-talaltak-meg.html Tagadja a híreszteléseket Dobó Katahttp://www.life.hu/anyaskodj/20110519-tagadja-a-hireszteleseket-dobo-kata.html Gyereknapi játék a Life.hu-valhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110519-gulliver-jatek.html