Szorít az új farmer? Iktass be egy S. O. S.-napot!

diéta egynapos kogyókúra egészséges táplálkozás életmódváltás fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha megfelelően párosítod a könnyű és egészséges ételeket, rendszeresen sportolsz, és eleget alszol, jó eséllyel harcolhatsz a kellemetlen zsírpárnák ellen. De mit tehetsz akkor, ha csupán pár kiló a felesleged?

Thinkstock
Thinkstock

24 órás zsírégetés

Az átállást legjobb a hétvégére időzítened, amikor a diétás napot kényelmesen tarthatod, de természetesen bármikor elkezdheted, amikor az életmódváltásra lélekben is felkészültél. A 24 órás diéta sikerének kulcsa, hogy a következő hetekben is kiegyensúlyozottan táplálkozz, sok zöldséggel, salátával, zsírszegény ételekkel és az alkohol mellőzésével. Az S. O. S.-nap beiktatása előtt érdemes minimum 20 percet mozognod, legfeljebb halat vagy sovány csirkehúst vacsoráznod és korán lefeküdnöd, hisz a pihentető alvás a zsírégetésnek is kedvez.

Tipp! Ismét megmutatta szexi idomait a magyar szupermodell! Kattints a képgalériáért! (18+)


6.30



Thinkstock
Thinkstock

7.00
Az energikusabb napindításhoz 1 evőkanál aprított mogyorót egy serpenyőben (zsír nélkül) piríts meg, majd vágj kis kockákra 1 fél papayát és 1 fél banánt. 20 gramm natúr kukoricapehelyhez keverj 40 gramm málnát, add hozzá a pirított mogyorót és a gyümölcsdarabokat, majd önts rá 150 gramm sovány joghurtot, amit ízesíthetsz 1 teáskanál mézzel. A zöld tea elősegíti a fogyást, kiváló méregtelenítő, amiből a délelőtt folyamán megihatsz még egy csészével.

7.30
Ha reggelente sportolsz, jóval kisebb esélye van annak, hogy egy kimerítőbb nap végén elblicceled az edzést. A kerékpározás és az úszás a gerincedre is jó hatással van, alaposan átmozgatja a nagyobb izomcsoportokat, és növeli a fizikai erőnlétedet. Mozgás közben gondoskodj a megfelelő folyadékbevitelről, és igyál citromos ásványvizet, ami nagyon egészséges.

Szerinted 2012 elhozza a világ végét?



Thinkstock
Thinkstock

10.00
A gyümölcsturmix létfontosságú tápanyagokat tartalmaz, egyfajta második reggeliként funkcionál és csökkenti az éhségérzetet. 200 ml tejsavót turmixolj össze 50 gramm görögdinnyével és 100 gramm friss málnával, ami különösen hidegen remek frissítő. A tejsavónak alacsony a szénhidráttartalma, rendkívül gazdag B2-vitaminban és kalciumban is, ami fontos szerepet játszik a zsírégetésben, illetve serkenti az emésztőrendszer működését.

Tipp! Szexbombát alakít a botrányhősnő! Nézd meg képgalériánkat! (18+)


13.00




Thinkstock
Thinkstock

13.30
Az ebéd utáni 30 perces tempós séta hozzájárulhat a jó emésztéshez. Séta közben lélegezz mélyeket, ezáltal javul a vér oxigénszállító hatékonysága. Mozgás során beindul a zsírégetés is, arról nem beszélve, hogy utána sokkal fittebb leszel.

14.00
A teázás ideje. Egy ebéd utáni nagy csésze zöld tea elűzi a fáradtságot, serkenti az anyagcsere-folyamatokat, gyorsítja a zsírégetést, a benne lévő koffein pedig növeli a szellemi teljesítőképességedet.

Thinkstock
Thinkstock

15.30
A nassolási vágyat és a vacsora előtti gyomorkorgást csillapíthatod ízletes gyümölccsel, ami tökéletes délutáni snack. A legideálisabbak ehhez a bogyós gyümölcsök, amelyek magas vitamintartalmúak, kiváló antioxidánsok és zsírégetők, a bennük lévő ballasztanyagok pedig támogatják az emésztést.

Tipp! Íme a legújabb morbid kiegészítő! Képekért kattints a linkre!


18.00


Dr. Fajcsák Zsuzsanna, táplálkozáskutató véleménye:
"Ez a módszer jó iránymutató, a rendszeres étkezéssel és az aktív testmozgással jól szabályozható a vércukorszint. Az egészséges táplálkozás kulcsfontosságú része, hogy naponta többször, kisebb adagokban étkezzünk, kerüljük a magas glikémiás indexű ételeket, és legalább napi egyszer sportoljunk. A 24 órás programban feltüntetett 1,5 kg-os súlycsökkenés azonban csupán vízveszteséget jelent, ami megoldást jelenthet pl. a cikkben említett szorító érzés megszüntetésére. Fontos tudnunk, hogy 0,5 kg testzsír leadásához kb. 3500 kalóriás fizikai munka szükséges, ami 56 km futásnak felel meg. Az 1 napos diéta egy viszonylag kiegyenlített étrendből áll, amelynek segítségével könnyebben átállhatunk a harmonikus étrendre, a fizikai aktivitásra, illetve rendszerességre és mértékletességre is tanít. Arra nagyon jó, hogy teszteljük a saját akaraterőnket, majd másnap eldönthetjük, hogy akarjuk-e folytatni az egészséges táplálkozást. Ugyanakkor a sikeres fogyás mindig egy hosszú távú folyamat, amelyhez nem elég megváltoztatni az étrendünket, azon is el kell gondolkodnunk, hogy csupán esztétikai megoldásokat várunk a súlycsökkenéstől, vagy egészséget és érzelmi világunk pozitívabbra fordulását is."

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.