Lazulj itthon! A legjobb wellness úti célok

utazás program wellness
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még a tél előtt teljes megújulásra vágysz, vagy szeretnél romantikázni a pároddal, és ehhez élménydús relaxációs lehetőségeket keresel? Mozdulj ki a négy fal közül, és irány egy kényeztető hétvége!

Hazánk valóságos wellness-paradicsom, hisz gyógyfürdőink a világ minden tájáról vonzzák a turistákat. Az ország területének mintegy 80%-a alatt található termál- illetve gyógyvíz, a természetes forrásokból és a fúrt kutakból naponta mintegy 350.000 m3 termálvíz tör a felszínre. Fürdőkultúránk az eltelt századokban többször is fellendült: először a rómaiak idejében, később a törököknek, majd a 19. század végén a polgárosodó lakosságnak köszönhetően. Az utóbbi években az egészségturizmus rendkívüli mértékben előtérbe került, a magyar fürdők meghatározó szerepet játszanak az életminőség javításában és az egészségtudatos élet kialakításában.

1. Harkány - Az ördög nyomában

A Pécstől délre fekvő település már ezer évvel ezelőtt is lakott volt. A legenda szerint a víz csípős szaga magától az ördögtől származik, aki egyszer leánykérőben járt erre, majd amikor csúnyán rászedték, alászállt a pokolba, és a földbe ütött lyukból csodatévő, ám büdös víz tört felszínre. Harkány idegenforgalmi jelentőségét a kénes szagú gyógyvízének köszönheti, ami gazdag nyomelemekben, szulfidban, így alkalmas krónikus nőgyógyászati gyulladások, mozgásszervi és ízületi betegségek, valamint a pikkelysömör kezelésére is. Kényeztesd magadat a nívós gyógyfürdőben, ahol olyan szolgáltatások közül választhatsz, mint a szénsavas kádfürdő, az iszapkezelés vagy a tangentor. A természetgyógyászati részlegen kipróbálhatod a relaxáló masszázsokat, míg a pezsgő- és jakuzzimedencékből élvezheted az őszi napsütést. A város rengeteg izgalmas látnivalót kínál, ahol megcsodálhatod többek között a tűzzománc-stációkat, a Harka-kutat és az Országalmás csobogót, de érdemes ellátogatnod a kórósi fakazettás templomhoz vagy a siklósi várhoz is.
Bővebb infó:http://www.harkany.hu/new-site/index.php

MTI
MTI

A Life-tippje

Ha érdeklődsz a borkultúra iránt, a világ egyik legrangosabb borvidékének számító Villány tökéletes program lehet.


2. Gyula - Kisvárosi nyugalom

Az ország délkeleti részén lévő fürdővárosban született a nemzeti himnuszunk megzenésítője, Erkel Ferenc, ám Gyula nem csupán emiatt híres. A várfürdő az egykori Almásy-kastély hatalmas parkjában épült, ami ma természetvédelmi terület. A 72 Celsius fokos gyógyvíz 2000 méter mélyről tör a felszínre, ásványianyag-tartalma miatt barnás színű, és nőgyógyászati, mozgásszervi betegségekre, valamint balesetek utáni rehabilitációs kezelésekre különösen ajánlott. A 200 éves ősparkban található fürdőkomplexum teljes gyógykúrát kínál, emellett remek masszázskezelések és szórakozási lehetőségek közül válogathatsz. A város főbb látnivalói a Gyulavári Kastély, a Százéves Cukrászda, a Ladics Ház, a Dürer Terem és a Nagy Bambuszkert, amit Városnéző Nyolckerekűvel is felfedezhetsz. A hét minden napján színes programok várnak, október 1-jén rendezik meg a Szüreti hagyományápolást és Sváb bált, amit vétek lenne kihagynod.
Bővebb infó: http://gyula.hu/


www.gyula.hu
www.gyula.hu


A Life-tippje

Felejthetetlen élmény a lovas sétakocsikázás, amelynek során ellátogathatsz a lenyűgöző szépségű Wenckheim-kastélyhoz.


3. Bük - Feltöltődés az Alpokalján

Közép-Európa egyik legaktívabb termálforrása Bükön található, a térség kellemes klímája és természeti adottságai révén az utóbbi években jelentős idegenforgalmi központtá vált. Bükfürdő termálvize az alkáli-hidrogénkarbonátos vizek közé tartozik, jelentős jodid-, florid- és vastartalma jó hatással van a mozgásszervi megbetegedésekre, az idegrendszeri panaszokra, illetve az urológiai és a bőrgyógyászati gyulladásokra. A fürdőkomplexum medencéivel és hatalmas vízfelületével gondtalan pihenést garantál. Itt kedvedre szaunázhatsz és tökéletesen ellazulhatsz a wellness-centrumban. A város nem csupán gyógyfürdőjéről híres, vendégszeretete is legendás. Pattanj bringára és fedezd fel Bükfürdő lélegzetállító szépségeit, a Szapáry-kastélyt, az evangélikus templomot és az Ökumenikus Kápolnát. Kirándulj a Somló-hegyre, kóstolj bele a helyi borokba és a gasztronómiai különlegességekbe, hogy átélhesd a hagyományos vidéki élet minden pillanatát.
Bővebb infó:http://buk.hu/

bukfurdo.hu
bukfurdo.hu


A Life-tippje

A várostól nincs messze Szombathely és az Őrség, ami kihagyhatatlan kirándulási célpont.


4. Sárvár - Pihenés különleges légkörben

Sárvár és környéke minden évszakban remek élményt tartogat a városba látogatók számára. A sárvári fürdő nemzetközi színvonalú, és ma már a turisták egyik legnépszerűbb vízi paradicsoma. A 83 Celsius fokos gyógyvíz fontos nyomelemeket tartalmaz, a 43 Celsius fokos alkáli-hidrogénkarbonátos termálvíz pedig főként mozgásszervi, neurológiai megbetegedésekre, valamint izomlazító fürdésre javallt. Élvezd a víz kényeztető hatását a gyógy- és élménymedencékben, próbáld ki a különféle egészségmegőrző szolgáltatásokat, és mozgasd át testedet a fitneszteremben. Kényeztesd magadat a szépségkezelésekkel, és erősítsd fel tested öngyógyító képességeit a keleti terápiákkal. A lazító fürdőzés után célszerű a városnézést a Nádasdy-várnál kezdened, majd körbejárnod Sárvár fő nevezetességeit, a Hatvany-Deutsch kastélyt, a Városházát és a Szent Miklós római katolikus templomot. Jó időben remek kikapcsolódást nyújt a város központjában elterülő arborétum és a Csónakázó-tó, amelyet hidak és szigetek varázsolnak igazán hangulatossá.
Bővebb infó: http://sarvar.hu/index.php

http://www.sarvarigyogyfurdo.hu
http://www.sarvarigyogyfurdo.hu


A Life-tippje

Október 29-én a belváros sétálóutcává alakul, és kezdetét veszi a Simon Júdás Vásár, ahová az országból mintegy félezer vásározó érkezik.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.