Pocakkal is csinosan: a legszebb őszi kabátok körképe

fashion week körkép öltözködés kabát kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A trendek iránti rajongást áldott állapotban alá kell rendelni a kényelemnek és a praktikumnak, ennek ellenére a kismamának nem kell azonosulnia egy kötözött sonkával vagy egy zsák krumplival. A kifejezetten nekik készült ruhák kínálatában könnyen találni csinos és divatos darabokat is.





Fekete kabát:
Esprit. Drapp kapucnis dzseki: H&M.




Zöld kabát: Otto
. Lila steppelt kabát: Reserved. Átmeneti dzseki: zagabo mamma.

Klasszikus fazonok, ha csinos kényelemre vágysz

A kényelem és a praktikum nem zárja ki az eleganciát sem. Reneszánszukat élik a kétsoros gombolású, klasszikus fazonú kabátok, amelyeket a kismamának szóló kollekciókban is megtalálni.


Szürke kabát: Debenhams. Pink kabát, fekete kabát piros gombbal: Ille-Olla.

Akit zavar a sok anyag, és szívesen megmutatná, hogy pocakkal is milyen csinos, válasszon az övvel vagy megkötővel karcsúsítható darabok közül.


Drapp köpenykabát: H&M. Kabát különleges vállrésszel: Otto. Barna megkötős kabát: Bon Prix.

Kabátból csak speciális szabásút!

Szabó Gabriella, a zagabo mamma tervezője pontosan tudja, milyennek kell lennie egy kismamáknak készülő, őszi kabátnak, hiszen tavaly januárban született meg a kisfia. Véleménye szerint a kabátot a kifejezetten terhes nőknek készült darabok közül kell kiválasztani. "Nem jó megoldás, ha valaki kismamaként az eredeti konfekcióméreténél két számmal nagyobb kabátot vesz. A kismamának főleg a hasa, a melle és a combja nő, de ezzel nem változik arányosan a háta, a karja vagy a nyaka, ami indokolná a nagyobb méretet."

Fotó: www.zagabo.com
Fotó: www.zagabo.com

Szabó Gabriella

Sokszor javasolják a mell alatt vágott fazont vagy a pelerineket is erre az időszakra, de Gabi szerint ezek a fazonok, amellett, hogy alulról nem melegítenek, lélektanilag sem a legjobbak. "Azt veszem észre a megrendelőimen, hogy ilyenkor mindenki még nagyobbnak látja magát, mint amilyen, és ezek a fazonok optikailag még inkább bálnásítanak. A sok anyagot használó fazonok helyett a szabásvonalak, átgombolások, masnis övek vagy a cipzáras betétek sokat segítenek."

A tervező szerint hiába a divat és a - szerinte már nem létező - trendek, a kismamakabátnál a kényelem, a praktikum az elsődleges szempont. Lehet egy dzseki vagy kabát bármilyen csinos, ha nem őrzi a test melegét, jobb, ha elfelejtjük. Egyéniségfüggő, ki milyen színt szeretne, de jellemző, hogy ilyenkor a fekete vagy sötétbarna helyett a világosabb, vidámabb színeket keresik a kismamák.

Tipp! Levetkőzött a szexi énekesnő! Kattints a galériáért! (18+)




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.