Beyoncét másolják a hazai hírességek - magyar tervezők ruhái videoklipekben

divattervező zene magyar divattervezők videoklip
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor Beyoncé legújabb albumához készítette első videoklipjét, a divat szerelmesei őrült lázban égtek. Tudni lehetett, hogy az énekesnő a Run The World (Girls) minden snittjében különleges, haute couture kreációt visel majd. Mentek a találgatások, később pedig ízekre szedték a videót, hogy minden egyes kreációt megmutathassanak. A magyar divattervezők ruhái itthon is megjelennek egy-egy klipben, de közel sem övezi őket ekkora felhajtás. Pedig van mit megmutatni!




A sztárok és a tervezők is akkor járnak a legjobban, ha win-win helyzet alakul ki. Azaz a híresség hozzátesz a márkához, a márka pedig a hírességhez, a bloggerek és újságírók pedig évek múlva is párás szemmel emlékeznek vissza egy-egy gyönyörű együttesre. Igaz, már az is nagy szó, ha emlékeznek. Sokkal maradandóbbak a videoklipek, ezért ma már a vörös szőnyeg mellett a tervezők számára ez is jó marketingterület. Ezek a kisfilmek ugyanis sokkal több emberhez jutnak el, és sokkal hatásosabbak tudnak lenni, mint a vörös szőnyeges fotók. Míg az imidzsre külföldön rengeteg pénzt szánnak, itthon sok esetben az utolsó pillanatban derül ki, mennyi pénz is jut a ruhára - ahogy erről már egyszer írtunk is. Ilyenkor jön a sakkozás, hogy ki, honnan tud elhozni ingyen valamit. Ha egy stylist jóban van egy-egy ruhatervezővel, akkor a két szép szeméért elhozhatja a ruhát.

Pedig ha az énekes személye és a brand tökéletesen működik együtt, akkor hozzáad a kliphez a ruha. Jó példa erre itthon a USE Unused tervezői, Tóth András, Godena Juhász Attila, Füzes Eszter és Polgár Odett énekesnő egymásra találása a Vesztőhely című klipben. Itt a tervezőcsapat stylistként működött közre.


Sajnos csak ritkán tüntetik fel a közreműködők nevét egy-egy videó alatt, a rendező és az operatőr mellett pedig sokszor nem szerepel a többi stábtag. Pedig a stylistoknak és tervezőknek nagy szerepük van egy olyan látványos klip esetében, mint Adri Éjfél után című videója. Itt nem spórolták ki a stáblistát. A klipben látható ruhákért Fogt Linda stylist felelt, de csak az ANNAEVA tervezőpáros Facebook oldaláról tudhatjuk meg, hogy az ő ruháik is szerepelnek a klipben.

eredeti ruha: www.facebook.com/ANNAEVA
eredeti ruha: www.facebook.com/ANNAEVA


Tipp! Teljesen kopasz lett a híres szupermodell! Kattints a galériáért!


EnterManier


eredeti ruha: www.manier.hu
eredeti ruha: www.manier.hu


Sajnos mégis inkább az jellemző, hogy sehol nem jelölik, kitől származnak a különleges darabok, pedig a tervező és a stylist is megérdemelné, hogy feltüntessék a nevét. Az Itt egy szép világ című számhoz készült klipben Tóth Gabi különleges ruhájára lehetetlen nem felfigyelni. A dunántúli népviseletet punk elemekkel ötvöző Metalic Folklór kollekció tervezője, Gyöngyösi Renáta idén megnyerte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által kiírt Gombold újra! öltözéktervező pályázatot. Akit pedig a gyönyörű fülbevalók érdekelnek, kattintson ide!

eredeti ruha: http://gomboldujra.hu, kifutó kép: Mengyán Eszter
eredeti ruha: http://gomboldujra.hu, kifutó kép: Mengyán Eszter


Van, amikor a márka már annyira erős és sokak által ismert, hogy aki egy kicsit is ismeri a magyar divattervezőket, pontosan tudja, ki álmodta meg az adott darabot. Makány Márta ebbe a kategóriába tartozik. A tervezőnő több magyar hírességhez ragaszkodik: például Kiss Ramónához (Barátok közt) vagy Völgyesi Gabihoz (Unique). A fiatal énekesnőt, Barbee-t pedig nem csak a különböző díjátadókon láthatjuk Makány Márta kreációkban.


A fent vázolt körülmények miatt szerencsés, ha a klip stylistja maga a tervező, mert a ruhakérdés ezennel meg is van oldva. Mojzes Dóra, a Doramojzes márka tervezője flitteres, dupla válltöméseiről emlékezetes kollekciójának darabjait az Ultrapop lánycsapat klipjében láthatjuk viszont. Szerencsére az ő márkája már olyan erős, hogy egy közepes lánycsapat nem gyengít a tervező imázsán. Vagy mégis?

eredeti ruha: www.doramojzes.com
eredeti ruha: www.doramojzes.com


A férfiénekesek és divattervezők munkakapcsolatáról ritkábban esik szó, pedig van rá példa itthon is. SP videoklipjeiben például Lang Szonja, a Tyra Clothing tervezőjének ruhái látható.


Tipp! Exkluzív képek Janicsák Veca Szuperkoncertjéről! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.