fashion week színek dekoráció lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerencsére túl vagyunk azon az időszakon, amikor az otthonokra jellemző színpaletta kimerült a barna, a bézs és a piros különböző árnyalataiban.

Az élénk vagy éppen a sötét színek használatával úgy alakíthatod át a lakást, hogy a bútorokat és a dekorációt nem is cseréled le. Vastag pénztárca helyett egyedül bátorságra van szükség.

Hatásos belépő

Az élénk színekkel való játékot már a bejárati ajtónál elkezdheted. Az előszobában izgalmas és érdekes hatást hozhatsz létre úgy, ha a falak közül az egyiket élénk színűre fested, míg a többi fal és a nyílászárók azonos színűek maradnak. A bátrabbak nyugodtan fessék akár magát a bejárati ajtót is színesre, így az előszoba - amelyben amúgy nem tartózkodunk túl sokat - hozzátesz ahhoz, hogy vidámabban indulj el otthonról, vagy jó érzéssel lépj be az ajtón.

http://achichiaffair.blogspot.com, http://lydiaplayer.blogspot.com, http://decorno.blogspot.com
http://achichiaffair.blogspot.com, http://lydiaplayer.blogspot.com, http://decorno.blogspot.com

A Life.hu tippje:

A 2011-es őrült színek idén visszafogottá szelídültek. Még mindig határozott színeket ajánlanak erre az évre, de a palettán jelen van néhány kevésbé harsány árnyalat is. Mintha azt sugallnák, ne csak a mának élj, tervezz egy kicsit előre. Ha így érzel, próbálkozz a 2012-es év lakberendezésben kiemelt színével, az angolul Wythe Blue névre keresztelt, klasszikus stílusú, halvány türkizkékkel.

Izgalmas szürkék

Valljuk be, a szürke nem igazán az a szín, amit el tudunk képzelni a lakásban, pedig számtalan árnyalatát ajánlják az idei évre a trendészek. Ha magasról teszel a divatra, akkor is érdemes egy pillanatig elidőzni a szürke mellett, hiszen valamennyi árnyalata őrülten jól mutat például a teret optikailag növelő fehérrel, bézzsel vagy halványzölddel. Arról nem is beszélve, hogy a szürke és a harsány színek párosa - mint például az okker, a lime zöld vagy a padlizsánlila - egyszerűen verhetetlen.

www.apartmenttherapy.com, www.mixandchic.com
www.apartmenttherapy.com, www.mixandchic.com

A Life.hu tippje:

A szürkétől nem kell megijedni, sőt! Érdekes kísérlet lehet a gyerekszobában is a klasszikus, már-már elcsépelt babakék, rózsaszín, almazöld és világossárga helyett. Ha a gyerekszoba lesz szürke, kötelező mellette élénk, vidám színt is használni!

http://sarahidmentor.blogspot.com, www.apartmenttherapy.com
http://sarahidmentor.blogspot.com, www.apartmenttherapy.com

Sötétkék, sötétbarna, fekete

Ha túllendültél a szürke okozta kisebb sokkon, itt a következő lehetetlennek tűnő színcsoport. A sötét színek hihetetlenül elegáns, mégsem kimért, bársonyos, mégsem túl budoáros érzetet keltenek. A sötétbarna, a fekete és a sötétkék nem olyan játékos, mint a szürke, inkább magabiztos és érzéki.

http://modern-sophisticate.blogspot.com, http://www.annesage.com/blog
http://modern-sophisticate.blogspot.com, http://www.annesage.com/blog

A Life.hu tippje:

Szakember segítsége nélkül csak akkor vállald a nagyon sötét árnyalatokat, ha magabiztos stílusérzékkel rendelkezel. Ha kicsi a tér, akkor kombináld őket fehérrel úgy, hogy ne csak a plafon, hanem az oldalfalak tetejéből is jó 20-30 centi maradjon világos. Az is jó megoldás, ha a teret határoló falak közül csak egy vagy két oldalt festetsz be. A teret - főleg a fürdőszobában - tükrökkel is jól lehet növelni, ami elsősorban a sötét színeknél lehet hasznos praktika.

http://materialgirlsblog.com
http://materialgirlsblog.com

Színes falak helyett

Ritka az olyan lakás, ahol annyira tudatosan készült a berendezés, hogy a homogén felületeket nem töri meg ezerféle minta és szín. Szerencsére egy-egy élénk színű részlettel még így is sokat dobhatsz az összképen.

http://www.centsationalgirl.com, http://brightboldbeautiful.blogspot.com
http://www.centsationalgirl.com, http://brightboldbeautiful.blogspot.com

A Life.hu tippje:

Talán szokatlannak tűnik az ötlet, de a világos bútorok és falak mellett izgalmasan mutat a színes komód, vagy néhány, a kanapéra dobott párna. Ha már uralja valamilyen szín a teret, akkor érdemes annak a komplementer színével - azaz a színkörben vele szemben álló árnyalattal - kísérletezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.