fashion week kiegészítő okostelefon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az okostelefonodat nemcsak szórakoztató, vagy épp hasznos alkalmazásokkal dobhatod fel: a kiegészítők terén is elengedték a fantáziájukat a tervezők. A legkreatívabbak közül válogattunk.

Védőtokok strasszostól az antik könyvig

Az egyik leggyakrabban, legtöbb okostelefon-tulajdonos által beszerzett kiegészítő egy megfelelő védőtok a készülékre. Szerencsére ezek már túlmutatnak az unalmas, fekete műbőr megjelenésen, mely sok esetben inkább semmissé teszi a telefon elegáns kivitelezését. Ugyanígy a bébizoknik ideje is lejárt már. A készítők fantáziájának pedig a széles kínálatból ítélve semmi sem szabott határt.

Az iPhone-tulajdonosok például igazi különlegességet is beszerezhetnek egy szép kivitelezésű, antik hatású könyvtok képében. Ráadásul ez több is, mint egy egyszerű telefontok, hiszen a készítőknek köszönhetően külön irattárcára sincs szükség, a könyv első oldalán mindennek megvan a helye. Ha azonban valami viccesebbre vágynál, akkor neked találták ki a fület formáló tokot: feltűnést kedvelőeknek kifejezetten ajánlott. Némileg ennél visszafogottabb megjelenést kölcsönöz a gyógyszeres levelet formáló tok, mely nemcsak a gyógyszeriparban dolgozóknak lehet stílszerű, de placebohatása miatt akár megrögzött hipochonderek is választhatják. Használata előtt a gyógyszerészedet és kezelőorvosodat nem kell zargatnod...

Nemcsak iPhone-tulajdonosok csaphatnak le rá a borítéktokra, az viszont biztos, hogy másnak nem fog szemet szúrni, hogy az asztalon heverő boríték nem is igazi, így ha nem szereted, hogy szem előtt van a készüléked, megfelelő álca lehet.

Hasznos és kevésbé hasznos kütyük

A védőtokok mellett ugyanakkor sok más kiegészítő is elérhető a piacon az okostelefonod számára. Milyen jó is lenne, ha mindig kéznél lehetne valami igazi hűsítő a nyári forróságban, igaz? Hát ezzel a telefonra csatlakoztatható propellerrel a legszokatlanabb helyzetekben is kéznél lesz egy kis frissítő.

Szintén kitűnő szolgálatot tehet nyáron, főleg nyaraláskor, vagy épp fesztiválokon a telefonra csatlakoztatható sörbontó. Bár sokan úgy tartják, hogy bármiből lehet sörnyitó, de minek bajlódni, ha van valami, ami mindig kéznél lehet?
Szintén a hasznos kiegészítők táborát erősíti a telefonhoz csatlakoztatható hangszóró, bár az kérdés, hogy ha nem útközben a fülhallgatón hallgatsz zenét, akkor otthon, például számítógép-közelben mi szükség lenne rá. Mindenesetre igazi Apple-fanoknak kötelező.

Retrókedvelők figyelmét biztosan felkelti a készülékhez csatlakoztatható múltidéző telefonkagyló, aminek a hasznossága egyértelműen megkérdőjelezhető, ráadásul szembemegy azokkal az elvárásokkal is, amelyeket ma a mobiltelefonokkal szemben támasztanak: minél könnyebb, kisebb és okosabb legyen. Kétség nem fér hozzá viszont, hogy jópofa dologról van szó.

Ha akár otthon is szívesen töltöd az időt okostelefonra készített játékokkal, akkor sokkal kényelmesebbé és valamennyire élvezetessé is teheted ezeket a perceket egy, a telefonra tehető kiegészítővel, mellyel úgy érezheted, mintha egy modern nintendóval játszanál.
A legvégére pedig egy igazi gyöngyszemet hagytunk, mellyel kapcsolatban felmerül a kérdés: erre tényleg van igény? A tervezők ugyanis már piacra dobták az iPhone melltartót is. Tekintve, hogy a nők kötelező tartozékként tekintenek a táskára, egy iPhone-méretnél kisebbet nehezen lehet elképzelni, amibe ne férne bele a telefon. Tény: teljesen jól el lehet dugni a telefont, ám vajon csörgés esetén mekkora macera lehet azt elővenni?!

Fotók: bigyoshop.hu, squidoo.com, toxel.com, deondernemer.nl.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.