"Nem akarok kövér anyuka lenni!" - 70 kilót fogyott Lucy

kövér diéta anyuka fogyás iskolakezdés szülők fogyókúra túlsúlyos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 27 éves túlsúlyos Lucy Nicoll egy nap elhatározta, hogy mire kisgyereke iskolába megy, megszabadul tetemes súlyfeleslegétől, így 18 hónap leforgása alatt teljes testsúlyának több mint felét lefogyta.

Egy felmérés szerint a brit nők mintegy 44 százalékát komolyan foglalkoztatja, hogy megjelenésével jó benyomást keltsen a többi szülőben, mikor iskolába viszi a gyerekét, illetve több mint 40 százalékuk kifejezetten stresszesnek érzi, hogy már előző este ki kell választania, hogy másnap milyen ruhát vegyen fel. A fenti trendnek megfelelően a 27 éves Lucy Nicollt már előre szörnyen aggasztotta, hogy mit fognak szólni hozzá az emberek, mikor megpillantják, amint 130 kilósan jelenik meg az iskolakapuban, ezért elhatározta, hogy megszabadul súlytöbbletétől, mire gyereke iskoláskorú lesz. Képek a 130 kilós és 70 kilóval könnyebb édesanyáról.

Thinkstock
Thinkstock

Lucy annyira rettegett, hogy a többi anyuka megbélyegzi majd, és ő lesz az iskola "kövér mamija", hogy minden eszközt bevetett a fogyás érdekében, így azonnali életmódváltásba kezdett. Törekvéseinek meg is lett az eredménye, így Lucy mindössze 18 hónap alatt csodával határos módon 130 kilóról közel 60 kilósra fogyott. "Tisztában voltam vele, hogy az emberek milyen előítéletesek tudnak lenni, ezért előre féltem a megbélyegzéstől. Mindig tudtam, hogy milyen kövér vagyok, de valahogy nem akartam tudatosítani magamban a problémát. Ám ahogy a kislányom egyre közelebb került az iskoláskorhoz, egyszerűen pánikba estem" - mondta Lucy.

Számtalan álmatlan éjszaka után Lucy ráébredt, hogy a fogyáshoz külső segítségre is szüksége lesz, ezért beiratkozott egy súlycsökkentő programba. "A programban megtanították az alapokat, és a teljes és drasztikus életmódváltás során rövid időn belül zöldségekre, sovány csirkehúsra és salátákra cseréltem a zsíros hamburgereket és pizzákat. Magam is meglepődtem, hogy milyen könnyen megy a fogyás, ha az ember igazán elhatározza magát" - nyilatkozta a The Sun újságírójának Lucy.

"A családom és a barátaim alig ismertek meg, ahányszor csak találkoztunk, mindig egyre vékonyabb lettem, végül 2011 júliusában elértem a kitűzött célomat és a 130 kilómból közel hetventől megszabadultam. Leírhatatlan érzés volt!" - mondta boldogan Lucy. "Boldognak és magabiztosnak érzem magam, és bízom benne, hogy a gyerekeim számára is példaértékű lesz a küzdelmem. Örülök, hogy nem kell miattam szégyenkezniük az iskolában, és nem fognak az anyjukra mutogatni az osztálytársaik, hogy ott megy a kövér mami."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.