50 kilót fogyott az esküvőjére Shannon

kövér fogyás megalázás menyasszony fogyókúra túlsúlyos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Shannon Barclay, az újdonsült feleség idén februárban határozta el, hogy megszabadul az évek során felszaladt kilóktól, ugyanis megalázó helyzetbe került, amikor nem fért be egy repülőgép ülésébe.

A skóciai Aberdeenben élő, 146 kg-os nő kétségbeesésében beiratkozott egy fogyókúrás programba, ahol egy speciális diétás étrendet állítottak össze számára, és állandó tanácsadást biztosítattak. A 32 éves Shannon Barclay kitartásának köszönhetően alig nyolc hónap alatt több mint 50 kilótól szabadult meg. Itt láthatsz képeket a látványos átalakulásról.

Shannon tisztában volt vele, hogy rendkívül egészségtelen életmódot folytat, de igazából soha nem érett meg benne az elhatározás, hogy változtasson az életvitelén. "Nagyon könnyen kifulladtam, és a túlsúlyom miatt néhány lépcsőfok megmászásától már szinte égtek a lábaim. Mikor pár métert futnom kellett a busz után, úgy éreztem, mintha a tüdőm fel akarna robbanni" - mesélte Shannon, azonban az igazi elhatározás csak akkor született meg benne, hogy szakít korábbi életmódjával, mikor egy nap már nem fért be egy repülőgép ülésébe, és kénytelen volt nagyobb biztonsági övet kérni a repülőgép személyzetétől.

Thinkstock
Thinkstock

A megalázó események hatására Shannon úgy döntött, hogy felkeres egy fogyókúrás programot, ahol személyre szabott alacsony kalóriatartalmú étrendet állítottak össze számára, és folyamatos tanácsadást biztosítottak, továbbá megpróbálták felderíteni a korábbi falásrohamok kiváltó okait. A program rendkívül hatásosnak bizonyult, és a kilók valósággal olvadni kezdtek a 146 kilós Shannonról.

"Szerencsére elég kitartó személyiség vagyok, ha valamibe belekezdek, akkor azt általában végig is viszem, és remek motiváló erőnek bizonyult, hogy eleinte nagyon gyorsan tűntek el rólam a felesleges kilók" - mondta Shannon. "Átlagosan minden héten fogytam másfél-három kilót, de a legelső héten több mint 6 kilót sikerült leadnom. Ekkor elhatároztam, hogy addig folytatom a kúrát, amíg rám nem jön egy 10-es (európai 36-os) méretű esküvői ruha, ekkor ugyanis a vőlegényem már megkérte a kezem."

Az esküvő azóta lezajlott, és a násznép nem győzött csodálkozni a menyasszony csodálatos átváltozásán. Az ifjú pár a Kanári-szigeteken töltötte a mézesheteket, ahonnan fantasztikus élményekkel telve ért haza Shannon: "Úgy érzem, hogy végre megtaláltam magam, nagyon felszabadult és magabiztos vagyok, és végre nem éreztem magam kellemtlenül a fürdőruhámban sem."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.