Rick Astley a nap cikke ikon popsztár celeb Jason Donovan
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legutóbb a nyolcvanas évek énekesnőiről készített válogatást a Life.hu, most a férfiak következnek: meglepően sok közülük túl van egy hosszabb-rövidebb kokain- vagy heroin-korszakon, és próbálja összeszedni magát - de van olyan is, akin bizony nem fogott az idő.

Rick Astley még mindig sármos

Még ma, 47 évesen sem veszített sokat kisfiús vonzerejéből a tinilányok kedvence, Rick Astley. A nyolcvanas években minden rádióból az ő slágere, a Never Gonna Give You Up szólt, de 1993-ban "nyugdíjba vonult", hogy lánya nevelésével foglalkozhasson. A kétezres években a nosztalgia újra életre keltette, de a visszahúzódó - és drogmentes - énekes élete már nem a fellépésekről szól. Néhány koncertet még elvállal, de szigorúan olyan helyszíneken, melyek autóval is megközelíthetők: Rick ugyanis a mai napig retteg a repüléstől.

Jason Donovan jóképű, ha valaki szereti a kopasz férfiakat

Ma már a 45. évét tapossa Kylie Minogue egykori színésztársa, Jason Donovan, akivel közösen énekelték az Especially For You című számot. A szólóénekesként is körülrajongott férfi manapság rádiózik, színészkedik, klubokban énekel, és végre tiszta. A kilencvenes években még létezni sem tudott napi két gramm kokain nélkül, de 2000-ben született kislánya miatt már igyekezett drogmentes életet élni. Bár alapvetően még mindig jóképű férfi, arcán nyomot hagytak a nehéz évek, vonásai megkeményedtek, és legendás szőke haja is a múlté.

Boy George, a kiöregedett transzvesztita

Boy George évről évre ellenszenvesebb: hiába volt hatalmas sikere a Culture Club zenekarral és szólóénekesként is, a nyolcvanas évektől már csak drogproblémáival vagy furcsa kinézetével tudott a lapokba kerülni. Hét év heroin után szólókarrierbe fogott, de sikeresnek nehéz lenne nevezni, nagy koncertek helyett pedig a börtön várt rá: 2009-ben 15 hónap börtönre ítélték, mert súlyosan bántalmazott és fogva tartott egy férfi prostituáltat. Mindezek mellé az énekes meghízott, régi hangját is elvesztette, és leginkább egy kiöregedett transzvesztitára emlékeztet.

Dieter Bohlen túlsúlyos rajzfilmfigura lett, Thomas Anders pedig végre férfi

Egy szőke és egy barna férfi a kornak megfelelő frizurával, széles mosollyal és könnyed slágerekkel: a Modern Talkingot anno mintha a tinirajongóknak találták volna ki. A nyolcvanas években megalakult duó slágereire a mai napig emlékszünk, ők pedig azóta hol feloszlottak, hol összeálltak ismét. Az 54 éves Dieter azóta szókimondó életrajzi kötetekkel és botrányos tévészerepléssel igyekszik fenntartani a figyelmet, míg Thomas önálló előadóként korántsem ért el akkora sikereket, mint egykori társa, így feleségével és fiával éldegél. Dieter meghízott és összegyűrődött arca egy rajzfilmfigurára emlékeztet, Thomas - bár tokát eresztett, és az arca is meghízott - végre férfinak látszik, nem egy olasz lánynak sminkelt, agyonszolizott férfinak.

Dave Gahan még mindig őrült gyerek

Míg a legtöbb nyolcvanas évekbeli sztár ma már csak a retro rajongók kegyeit keresheti, addig a mindig megújuló Depeche Mode továbbra is sikeres zenekarként ad koncerteket. A tinibálványként számon tartott Dave azonban cseppet sem élt rendezett életet, a kilencvenes években már masszív heroinfüggőként élt, de öngyilkossági kísérlete is volt. Dave aztán talpra állt, most ötvenévesen harmadik feleségével és lányukkal, valamint előző házasságából született fiával él együtt. 2009-ben ismét hullámvölgybe került, gyomorfertőzéssel, hólyagtumorral, láb- és hangszálsérüléssel is kezelték. Mindez azonban nem látszik meg rajta, megőrizte vékony testalkatát - szívesen mutogatja is -, és bár kinőtte kisfiús vonásait, még mindig képes őrült gyerekként viselkedni a színpadon.

Morten Harket szépfiú maradt

Nemcsak külseje, de öt oktávot átfogó énekhangja is különlegessé tette a norvég együttes, az A-Ha frontemberét. A hanyatlás azonban őket sem kímélte, ötödik albumuk után a zenekar feloszlott, majd egy röpke próbálkozás után 2010-ben végleg búcsút mondott a közönségnek. Morten közben szólóalbumokkal is próbálkozott, de családi életét sem hanyagolta el: 2008-ban született meg ötödik gyermeke. Lányos vonásain hál' istennek fogott az idő és végre férfias borostával ellensúlyozza a lányosan magas hangokat, úgyhogy mindenképp megérdemli a szépfiú címet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.