25 kiló lógó bőrtől szenved a fogyókúrázó séf

kövér bőr séf bypass műtét fogyókúra túlsúlyos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 29 éves, Nottinghamban élő Jason Young 197 kilogrammot nyomott, mikor gyomorbypass-műtéten esett át. Az operáció jól sikerült, de a testén lógó 25 kilónyi felesleges bőr eltávolítását már nem fedezi az egészségbiztosító.

A szakácsként dolgozó, kórosan elhízott Jason Young nyolc évvel ezelőtt egy 10.000 angol fontba (kb. 3,3 millió forintba) kerülő gyomorbypass-műtéten esett át. Az operáció teljes költségét fedezte a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS).

Forrás: Northfoto
Forrás: Northfoto

Jason a műtét óta tartja 114 kilós testsúlyát, de szeretne megszabadulni a testén lógó óriási bőrredőktől, melyek összesen csaknem 25 kilót nyomnak. Az egészségbiztosító azonban megtagadta a második műtét finanszírozását, pedig Young állítása szerint ígéretet kapott, hogy a második műtéti beavatkozást is támogatni fogják. "Olyan nehéz a hasamról lelógó bőr, hogy állandóan fáj a hátam, ha hosszabb ideig kell állnom. Egyszerűen nem értem, hogy utasíthatják el a támogatási kérelmemet, amikor nyilvánvaló, hogy szükségem van a második műtétre" - panaszkodott a férfi.

A gyomorbypass-műtét során a páciens emésztőrendszerének egy részét eltávolítják, aminek következtében az illető a szervezetébe bevitt kalóriamennyiség csupán felét képes felszívni. Egy hónappal a leedsi St. James kórházban elvégzett operációt követően Jason csaknem 20 kilót fogyott, majd kevesebb mint egy év alatt testsúlya elérte a 118 kilót.

"Az egész életem romokban hever. A barátnőmmel a kapcsolatunk tönkrement, mert nem bírta elviselni a hangulatváltozásaimat. Nincs semmi önbizalmam, emberek között nem merem levenni a felsőmet, és nyolc éve hiába várok arra, hogy megszabaduljak a testemről lelógó bőrredőktől" - mondta Jason, akiről fotókat itt láthatsz.

A gyomorszűkítő műtétet követően nagyon gyakori a feleslegessé váló bőr problémája. Ez a jelenség hasonló a terhesség utáni bőrmegereszkedéshez, csak éppen az ilyen esetekben nemcsak a hasat, hanem az egész testet érinti - jegyezte meg dr. Guido Kohler, a Norfolki és Norwichi Egyetemi kórház plasztikai sebésze.


Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.