kövérség stressz táplálkozás Magyarország egészség felmérés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rémisztő adat - hazánk a világ 10 legkövérebb országai közé tartozik a Bloomberg legfrissebb felmérése szerint.

Egy lista, amelyre nem dicsőség felkerülni: a Bloomberg legfrissebb összesítése szerint a világ túlsúlyos toplistáján Magyarország a tizedik. Egy átlagos magyar felnőtt 79,67 kilót nyom, ami alig 2 kilóval marad el a listavezető amerikaiakétól - számol be a Bors.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Pedig az orvosok nem győzik hangsúlyozni, milyen veszélyekkel jár a kövérség: keringési, mozgásszervi és szívproblémákat, illetve cukorbajt okozhat, vagyis komoly szerepe van a vezető halálozási okok kialakulásában.

Egy táplálkozási szakértő a lapnak azt mondta, a kapkodó, stresszes életmód az elhízás első számú felelőse. Az, hogy ötszöri étkezés helyett csak kétszer-háromszor eszünk, de összességében így is jóval több táplálékot fogyasztunk, mint amire szüksége van a szervezetünknek.

Íme a legducibb országok rangsora:
A felnőtt lakosság összsúlyán és létszámán alapuló, nők és férfiak arányát figyelembe vevő lista szerint átlagosan ennyit nyom az adott ország felnőtt lakosa.

1. Egyesült Államok: 81,76 kiló
2. Új-Zéland: 81,27 kiló
3. Ausztrália: 81,05 kiló
4. Csehország: 80,94 kiló
5. Egyesült Arab Emírségek: 80,83 kiló
6. Szlovákia: 80,82 kiló
7. Norvégia: 80,62 kiló
8. Kanada: 79,78 kiló
9. Németország: 79,71 kiló
10. Magyarország: 79,67 kiló

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.