Trükkök, amivel 10 évvel fiatalabbnak látszol

kozmetikus fiatalítás smink szépség arc kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bob Csilla kozmetikus egy olyan olvasónknak nyújt segítséget, aki 35 éves elmúlt, és kétségbe van esve, hogy idegenek már soha nem tegezik le, mint fiatal lány korában. A Life.hu kozmetikus szakértője tippeket ad, mit tehet az a harmincas nő, aki drasztikus műtéti beavatkozás nélkül szeretne 10 évvel fiatalabbnak látszani.

"Kedves Csilla!

35 éves múltam, és egyre mélyebbek a ráncok a szemem körül. Kétségbe vagyok esve, mert a boltban már nem 'Helló'-val, hanem 'Jónapot kívánok'-kal köszön mindenki, legyen az fiatal vagy idősebb, pedig én nem érzem magam olyan nagyon öregnek. Botoxkezeléshez még nem vagyok elég idős, viszont mindenképpen szeretnék fiatalítani az arcomon, hogy ne nézzenek középkorúnak az utcán.

Léteznek olyan sminktrükkök, amivel 10 évvel fiatalabbnak látszik egy nő? Ha igen, akkor kérem ossza meg velem!

Üdvözlettel
Edina"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Edina!

A bőr öregedési folyamata igen érdekes. A fiatal, feszes bőr észrevétlenül, igen rövid idő alatt, hirtelen is meg tud ereszkedni, és el tudja veszíteni a rugalmasságát. Ha ez a folyamat elkezdődik, a sminktrükkök hamarosan nem sokat érnek. Főleg, ha már kialakult ráncok, redők vannak a bőrön, akkor a sminkanyagok meg tudnak telepedni bennük, össze tudnak gyűlni, és a nap folyamán még öregebbnek látszik a bőr, mint egyébként.

Ahhoz, hogy a bőr fiatalnak tűnjön - mint említettem -, sajnos nem elegendőek a sminktrükkök, hiszen a bőr szerkezetét - ha megereszkedik - csak kollagénszintézist javító kezelésekkel lehet "visszafiatalítani". Ilyen pl. a CW Laser - rétegelt hyaluronsavas kezelés, ami egyelőre kevés helyen található meg Magyarországon, vagy a Meso I Laser - lézeres mezoterápia kezelés, amelynél egy speciális lézeres besugárzással építjük vissza a megfelelő kollagénállományt, és tartósan a bőr szerkezetébe maradó Triplex Hyaluronsavval (Hylauron 3) pótoljuk a hiányzó nedvességtartalmat. Ezek a kezelések rendszeres időközönként beépítve adnak egy alapot, mellyel a botoxkezelést valóban hosszú évekre el lehet felejteni.

Sminktrükköt nem, de púdertrükköt tudok javasolni a kisebb-nagyobb problémák eltüntetésére. Van egy púdercsalád, az optikailag fiatalító hatású púderek (Wonder Pearls) elnevezés alatt, melyet kifejezetten anti-aging szempontok figyelembevételével alkottak meg. Ez a púdercsalád 5 alapszínből és egy "pirosítóból" áll, habár ez sem pirosító, inkább árnyékoló, mert az igazi pirosító anti-aging szempontból nem igazán javasolt.

Ez a púder valódi gyöngyporból készül, és olyan fénydiffúziós pigmenteket tartalmaz, melyek megegyeznek a bőr törésmutatójával. A hatásuk fantasztikusan látványos, pillanatok alatt óriási változást érhetünk el velük, és jó pár évet le lehet tagadni, olyan meghatározó a különbség. Ez a púder úgy van megalkotva, hogy fedjen, ápoljon, optikailag fiatalítson. Ugyanakkor nem ül bele a ráncokba, a pórusokba, egész nap tartósan ápolt megjelenést biztosít. Ezek a púderek nem olcsók ugyan, de sokáig tartanak, mert leheletvékonyan is elegendő alkalmazni őket. Viszont a felkenésükhöz speciális ecset kell, ezt ne feledd el beszerezni.

Remélem, tudtam segíteni, és ha bármi kérdésed, kérésed felmerülne, szívesen segítek!

Üdv.:
Bob Csilla

Tedd fel kérdéseidet a szakerto@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.