29 000 kalóriát fogyasztott, most fogyni akar Barry

kövérség fogyás fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Barry Austin a húszas éveiben azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ő lesz Nagy-Britannia legkövérebb embere. Akkoriban napi 29 000 kalóriát vett magához, számos dokumentumfilmben szerepelt, sőt még saját rovata is volt egy magazinban. Ma, 46 évesen már csupán egyetlen cél lebeg a szeme előtt: még egy évet szeretne élni. 

Barry, aki legkövérebb időszakában nagyjából 290 kg-ot nyomott, ma már majdnem 130 kg-mal könnyebb, ám elhízása miatt számos súlyos betegséggel küzd. Alig kap levegőt, és több fertőzés is megtámadta, így ma már azzal a céllal áll a nyilvánosság elé, hogy története intő példa legyen mindenki számára. "Le fogok fogyni" - mondja elszántan, majd hozzáteszi: "Ha ennyi kilót felszedtem magamra, akkor le is fogom tudni adni. Lejárok az edzőterembe, és arra fogom tanítani a gyerekeket, hogy nehogy olyanok legyenek, mint én."

Forrás: Facebook/Barry Austin

Kemény szavak ezek, de sajnos Barry helyzete nem ilyen egyszerű, nemrégiben ugyanis olyan erős fájdalmak jelentkeztek a lábában, hogy kénytelen volt leállni a mozgással. A műtét egyelőre szóba sem kerülhet nála, mivel egy ekkora méretű testet túlságosan veszélyes lenne mesterséges módon elaltatni.

Pedig nem mindig élt ilyen életet a férfi. Fiatalon még taxisofőrként dolgozott és rendszeresen rögbizett, bár az étvágya már akkor is közismerten nagy volt, a barátai által szervezett ivóversenyeket pedig rendre megnyerte. Otthonában ma már minden az ő kényelmét szolgálja: az ajtók ki vannak szélesítve, a zuhanyzóban szék van, és fémágyon alszik, legfőbb vágya pedig az, hogy képes legyen egyedül felvenni és bekötni a cipőjét.

A férfi 2009-ben kezdett bele először a diétába, ám édesanyja tavalyi halála nagyon megviselte, így a fogyás is megtorpant. Noha jóval kevesebbet eszik és iszik, mint fénykorában, a felszedett kilók csak lassan olvadnak le róla. Ennek ellenére egy újabb dokumentumfilm készül Barryről, melynek célja bemutatni, miként halad az életmódváltással a férfi egy személyi edző segítségével. Barry története azért szomorú, mert könnyen lehet, hogy túl későn kapott észbe, és a folyamat már nem visszafordítható. Amikor Barry jobb passzban van, még terveket sző: egyik nagy vágya, hogy megmássza a Snowdont, Wales legmagasabb hegyét. Drukkoljunk, hogy összejöjjön neki!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.