Kilencvenévesen is gyúr a spenóton élő igazi Popeye

Popeye spenót edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kilencvenévesen még mindig kondizó dédpapa azt állítja, a spenót a fiatalságának titka.

John van Walwyk, becenevén az igazi Popeye, egy időseknek fenntartott apartmanházban lakik, de hetente háromszor 3 kilométert gyalogol az edzőterembe. Egyórás rutin edzésprogramja 14 különböző gyakorlatból áll, amelyek egy részét 30 kg-os súlyokkal végzi. A vegetáriánus van Walwyk állítása szerint a spenótból és Guinness sörből álló étrendjének köszönheti erejét, amelyek elegendő fehérjét biztosítanak a bicepsze számára.

Forrás: Northfoto

A kétszeres nagyapa, aki 78 éves feleségével, Marjorie-vel él együtt, így nyilatkozott életmódjáról: "Egy védett épületegyüttesben lakunk, ahol a lakók többsége járókerettel és bottal jár. Szerintem egy részük éppen azért, mert nem mozog eleget. Én nehezebb súlyokat emelgetek, mint a legtöbb fiatalember. Vegetáriánus vagyok, és a feleségem állandóan spenóttal etet. Nagyszerű vasforrás, amit a súlyemelők többnyire a húsokból nyernek. Guinnesst is iszom, ami szintén sok vasat tartalmaz."

Van Walwyk úr a napokban ünnepli a 90. születésnapját, és ennek örömére szünnapot tart az edzésteremben. Az 1959-ben nyugdíjba vonult férfi 14 évvel ezelőtt lépett be a cambridge-i konditerembe, miután észrevette, hogy kezd elhízni. "Már 98 kilóra híztam, de az edzésnek köszönhetően sikerült 89 kilogrammra csökkentenem a súlyomat. Most már 93 kiló vagyok, de ez már csak izom."

Carmen Electra teste kell? Íme néhány trükkhttp://www.life.hu/ez-zsir/20131218-carmen-electra-teste-ezektol-a-gyakorlatoktol-olyan-tokeletes.htmlA legjobb immunerősítő, vitaminos turmixokhttp://www.life.hu/ez-zsir/20131216-immunerosito-vitaminos-turmixok-levek-igy-kerul-el-a-teli-megbetegedest.html29 000 kalóriát fogyasztott, most fogyni akar Barryhttp://www.life.hu/ez-zsir/20131212-nagy-britannia-egykor-legkoverebb-embere-barry-austin-megprobal-lefogyni.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.