A kilencvenévesen még mindig kondizó dédpapa azt állítja, a spenót a fiatalságának titka.

John van Walwyk, becenevén az igazi Popeye, egy időseknek fenntartott apartmanházban lakik, de hetente háromszor 3 kilométert gyalogol az edzőterembe. Egyórás rutin edzésprogramja 14 különböző gyakorlatból áll, amelyek egy részét 30 kg-os súlyokkal végzi. A vegetáriánus van Walwyk állítása szerint a spenótból és Guinness sörből álló étrendjének köszönheti erejét, amelyek elegendő fehérjét biztosítanak a bicepsze számára.

Forrás: Northfoto

A kétszeres nagyapa, aki 78 éves feleségével, Marjorie-vel él együtt, így nyilatkozott életmódjáról: "Egy védett épületegyüttesben lakunk, ahol a lakók többsége járókerettel és bottal jár. Szerintem egy részük éppen azért, mert nem mozog eleget. Én nehezebb súlyokat emelgetek, mint a legtöbb fiatalember. Vegetáriánus vagyok, és a feleségem állandóan spenóttal etet. Nagyszerű vasforrás, amit a súlyemelők többnyire a húsokból nyernek. Guinnesst is iszom, ami szintén sok vasat tartalmaz."

Van Walwyk úr a napokban ünnepli a 90. születésnapját, és ennek örömére szünnapot tart az edzésteremben. Az 1959-ben nyugdíjba vonult férfi 14 évvel ezelőtt lépett be a cambridge-i konditerembe, miután észrevette, hogy kezd elhízni. "Már 98 kilóra híztam, de az edzésnek köszönhetően sikerült 89 kilogrammra csökkentenem a súlyomat. Most már 93 kiló vagyok, de ez már csak izom."