A legfurcsább göncök a párizsi divathéten

Forrás: AFP/Francois Guillot -
fashion week divathetek stílus haute couture
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Imádjuk a párizsi divathetet, különösen akkor, ha egyedi és extra darabokat mustrálhatunk a kifutókon. Az esemény ugyan még péntekig tart, de már az első napokban találtunk néhány említésre méltó kreációt. Mutatjuk is őket. 

Január végén, Párizsban mutatják be a tavaszi haute couture kollekciókat. Az haute couture elnevezés olyan kreációkra vonatkozik, melyeket egyedileg gyártottak drága és csúcsminőségű anyagokból, és amelyek készültekor a tervező szabadon engedte a fantáziáját. Ezek a darabok általában nagyon különlegesek, sőt, sokszor hordhatatlannak minősítik őket a kritikusok. Mégis nagyon fontos szerepet töltenek be minden évben, mert közülük jónéhány ötlet átöröklődik az utcai divatba. Az ördög Pradát visel című filmben a népszerű divatlap főszerkesztője a következőképp magyarázta el az akkor még divattudatlan Andreának, mire ez az egész felhajtás a méregdrága, hordhatatlan ruhák körül: ,,...Úgy érzi, hogy mindez távol áll magától. Elmegy a szekrényéhez és kiveszi ezt a ronda kék pulóvert. Azt üzeni a világnak, hogy komolyabban veszi magát annál, minthogy az öltözködéssel törődjön. De fogalma sincs róla, hogy ez a pulcsi nem csak kék, de nem is türkiz, nem azúr, hanem égszínkék. Nyilvánvalóan arról sincs fogalma, hogy a 2002-es Oscar de la Renta kollekció égszínkék ruhákból állt, és Yves Saint Laurent maga is égszínkék dzsekiket tervezett. Hamarosan nyolc további kollekcióban bukkant fel ez a szín. Valamivel később kiskereskedelmi hálózatba került, onnan valamilyen tragédia folytán a turkálóba, ahonnan maga kihalászta. Ez a kék szín dollármilliók és kemény munka jelképe. Roppant mulatságos, hogy épp maga idegenkedik a divattól, miközben olyan holmit hord, amit mi választottunk ki az ön számára, mi, akik itt vagyunk."

Mi is kíváncsiak voltunk arra, idén melyek a legmeglepőbb darabok - ti viselnétek valamelyiket?

Takarásban az ajak

Mi inkább voksolunk a káprázatos, élénknarancs rúzsokra, mint erre a közepesen sűrű szövésű tüll csodára.

Forrás: AFP/Francois Guillot

A legfeltűnőbb kalapok

A kalap jó dolog, de csak módjával. A szalmakalapot még elviseljük valahogy, de a banya-verziója már nekünk is sok.

Forrás: AFP/Francois Guillot

A bordó csodával pedig nem tudjuk, hogy egyáltalán kijutnánk -e a lakásból...

Forrás: AFP/Francois Guillot

Ezek az ujjak!

Vajon mi az az étel, amit meg lehet enni anélkül, hogy összekenődjön ez a pompás anyag?

Forrás: AFP/Francois Guillot

Ütős páros

A zsákszerű ruhák 2014-ben hódítanak, efelől semmit kétségünk. No de ez a frizura...

Forrás: AFP/Francois Guillot

Lepkék mindenütt

Mi imádjuk! És ti?

Forrás: AFP/Miguel Medina

Túl sok arany?

Ez számunkra a "nem hordanánk, de szívesen elnézegetjük" kategória. A színek csodásak, a funkcionalitás pedig teljesen lényegtelen.

Forrás: AFP/Miguel Medina
50 éves lett a legstílusosabb first ladyhttp://www.life.hu/legytrendi/20140116-januar-17-en-unnepli-50-szuletesnapjat-michelle-obama-first-lady.htmlTanulj a stílusról Kate Mosstól!http://www.life.hu/legytrendi/20140115-kate-moss-modell-stilustrukkjei-kiegeszitok-alapdarabok-magassarku.htmlÍgy lett igazi stílushercegnő Katalinbólhttp://www.life.hu/legytrendi/20140106-katalin-cambridge-hercegnoje-32-eves-igy-valtozott-a-stilusa-az-evek-alatt.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.