Fedélzetre fel! Hajókázz híres csatornákon

Forrás: Thinkstock -
Szuezi-csatorna csatorna Hollandia utazás Panama-csatorna Panama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Földünket behálózó hatalmas vízrendszerek kiváló lehetőséget nyújtanak egy különleges kirándulásra, és a szuperkényelmes hajók fedélzetéről egy fantasztikus világ tárul eléd. A Life.hu most összegyűjtötte a legérdekesebb útvonalakat, hogy az idei vakációd felejthetetlen legyen. 

Fedezd fel Észak Velencéjét egy új perspektívából

A csatornahajózás Amszterdam legnagyobb turisztikai attrakciója, amely évente több mint 3 millió látogatót vonz. A 165 csatorna és a közel 1300 híd a holland város szimbóluma, és a 17. századi csatornagyűrű területét 2010-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Számos módja van annak, hogy Európa egyik legromantikusabb városának építészeti és történelmi látnivalóit a vízről fedezhesd fel: benevezhetsz egy nappali sétahajózásra a gyönyörű csatornákon, vagy kedveseddel egy igazán meghitt, vacsorával egybekötött esti hajókázást is választhattok, ahol a kivilágított épületek, terek és hidak szinte mesébe illő látványt nyújtanak. A különböző vízi útvonalak elvisznek a város főbb nevezetességeihez, ám ezeket egy kétéltű busz fedélzetéről is megcsodálhatjátok, ha pedig unjátok a hagyományos szállásokat, kényelmes lakóhajót is bérelhettek.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

A hollandoknál minden év április 30-a a Királynő Napja, ilyenkor az egész ország a nemzeti színbe öltözik, és Amszterdam csatornáit is elárasztják a narancssárga hajók tele bulizó emberekkel.

Suhanj át Dél-Franciaország legszebb vidékén

A napsütötte Languedoc-Roussillon régió Franciaország gyöngyszeme lélegzetelállító tengerparttal, kifinomult konyhakultúrával, csodálatos építészettel és gazdag középkori történelemmel. A híres bortermelő vidék a legjobb hely a világon, ha szeretnél belekóstolni a csatornán való hajókázás szépségeibe. A több száz mérföldnyi gyönyörű tájat három csatornarendszer szövi át, amelyek közül az UNESCO világörökség részét képező Canal du Midi a legismertebb és a leghosszabb. Terebélyes szőlőültetvények, hatalmas platánfák, szép ívű hidak mentén hajózhatsz, és bármilyen útvonalat is választasz, festői falvak és kivételes városok látványa fogad. Carcassonne büszkélkedhet Európa legnagyobb középkori várával, az elegáns ősi város, Narbonne számos kulturális látnivalót kínál, Béziers monumentális gótikus katedrálisával és a csodálatos Saint Gilles-i bencés apátság pedig csak a kezdete az emlékezetes kalandozásnak.

Forrás: Thinkstock

Ízleld meg a Baltikum esszenciáját

Élvezd a kultúra igazi keverékét egy felejthetetlen tengeri hajóút során Oroszországban, Svédországban és Németországban. Csodálatos megállóhelyek várnak rád a Kieli-csatornán áthaladva, amely az Északi-tengert a Balti-tengerrel köti össze. Megismerheted Hans Christian Andersen kis hableányának otthonát, a vibráló Koppenhágát, és felfedezheted Észtország legnagyobb szigetének, a Saaremaa-nak ritka állat- és növényvilágát. A luxus hajóút fénypontja Észak-Európa egyik legszebb középkori városa, Tallinn, amelynek varázslatos hangulata téged is bizonyára magával ragad. A mesés hajóút során megismerkedhetsz a Balti-tenger ékszerdobozával, Szentpétervárral, a gyönyörű svéd fővárossal, Stockholmmal és pihenhetsz Sassnitzban, a híres német üdülőhelyen. A tengerjáró programokról bővebb infót itt találsz.

Forrás: Thinkstock

Karibi vakáció a Panama-csatorna érintésével

A Csendes- és az Atlanti-óceánt összekötő Panama-csatorna a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Számos társaság kínál különböző típusú körutazásokat a régióba, a legrövidebb sétahajózás általában 10 napig, míg a leghosszabb 1 hónapig tart. A felejthetetlen hajóutat kezdheted az Amerika Velencéjének is nevezett Fort Lauderdale-ben, majd bebarangolhatod Kolumbia legszínesebb városát, Cartagenát, és útközben megcsodálhatod azt a hatalmas mérnöki bravúrt, amely megvalósította az óceánok közötti átjárást a Karib-tengeren át. Sziesztázhatsz Costa Rica gyönyörű kikötővárosában, Puntarenasban, és ha napfürdőzni szeretnél, Cabo San Lucas strandjain minden adott a kellemes pihenéshez. Ha ennél is izgalmasabb élményekre vágysz, olyan körutazásokat is választhatsz, amelyek fakultatív programjai közé tartozik pl. a teknős- és delfinles Coiba-szigetén, vagy egy különleges ebéd a San Blas-szigetvilágban található Kuna indiánok falujában.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

A Panama-csatorna közelében káprázatos part menti kirándulásokat tehetsz, így ellátogathatsz Aruba és Curaçao szigetére, illetve eltölthetsz néhány napot Acapulcóban is.

Mesés kalandok a Közel-Keleten

A közel-keleti hajóutak sokat nyújthatnak a kalandvágyó turistáknak: Omán természeti szépségétől kezdve a modern építészeti csodákkal büszkélkedő Dubajon keresztül egészen Petráig, Jordánia „Rózsavörös városáig" a Közel-Kelet megszámlálhatatlan lenyűgöző kincset rejt. Ez a térség a misztikum és a rejtély földje, ahol emlékezetes időutazásban lehet részed, és bepillantást nyerhetsz a királyok és szultánok egykori életébe. Egy romantikus sétahajózás során Dubajban nem csupán a hagyományos keleti kultúrákat ismerheted meg, hanem a modern nyugati világot is, a vörös-tengeri üdülőhelyeken pedig hódolhatsz a merülés szenvedélyének. A Szuezi-csatorna déli végéhez közeli Szuez, a forgalmas egyiptomi kikötőváros remek kiindulópont egy kiránduláshoz Kairóba és a csodálatos gízai piramisokhoz. A bámulatos Szuezi-csatornán való áthaladás, amely a Földközi-tengert a Vörös-tengerrel köti össze, a világ egyik legérdekesebb vízi élményével ajándékoz meg, azt a furcsa benyomást keltve, mintha a sivatag szívében hajóznál.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje:

Ismerd meg Izrael és Jordánia mesés tájait - Körutazás a legizgalmasabb helyeken - 375.060 Ft/fő/9 éjtől

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.