Lego rekodra készül Budapest

Lego Szent István Bazilika Guinness Rekord Telekom torony
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ legmagasabb tornya épülhet fel LEGO kockákból Budapesten, a Szent István Bazilikánál.

Ebben az évben Magyarországon május 21 és 25-e között, a budapesti Szent István Bazilika előtti téren a Telekom támogatásával rendezik meg a 46. LEGO Toronyépítést, amelyet előző évben az Egyesült Államokban 34,43 méter magasra sikerült építenie egy iskola tanulóinak. Idén ezt a rekordot kell túlszárnyalnia a magyar gyermekeknek, akiket két hivatalos dán LEGO építőmester segít majd a munkálatokban. A torony elemeit általános iskolás gyermekek és a Bazilikához érkező látogatók építik meg az öt nap alatt, amelyeket később egymásra illesztenek, végül így áll majd fel a világ legmagasabb LEGO tornya, amelynek megalkotásában tehát bárki részt vehet.

A torony várhatóan május 25-én délután 13 és 14 óra között éri el a legmagasabb pontját, amely megközelíti majd a 36 métert. Ezután egész nap meg lehet csodálni, vagy akár fotózkodni is lehet az elkészült rekordméretű építménnyel.

A toronyépítés mellett további számos ingyenes programmal találkozhatnak a Bazilikához látogatók, mint például LEGO mester építőakadémia, LEGO videojáték kipróbálása a Telekom csúcskészülékein és családi mozaiképítés, továbbá Ford autóépítő verseny és mozaiképítés, LEGO Chima verseny, Ninjago ninjaképző akadémia, de szabadon játszhatnak a gyerekek LEGO Star Wars vagy LEGO Friends játékasztalokon is, a legkisebbeket pedig LEGO DUPLO építőmedence vár majd. A hétvégi programokat többek között olyan sztárfellépők produkciói színesítik majd, mint Fluor Tomi, Farkasházi Réka, a Buborék Együttes és az Animal Cannibals.
Hősként néznek egy magyar rendőrre Amerikábanhttp://www.life.hu/news/20140423-hoskent-neznek-egy-magyar-rendorre-nadas-tamasra-amerikaban.htmlA 14 éve kint élő egykori karate-bajnok, Nádas Tamás gyakran jótékonykodik. Legutóbb hajléktalanokat látott vendégül saját költségén.NewsOrigoKlein Dávid: "Szárnyalok a boldogságtól"http://www.life.hu/news/20140423-klein-david-hegymaszo-a-mount-everest-alaptaborabol-adott-exkluziv-interjut-meselt-az.htmlKlein Dávidot az alaptáborban értük el műholdas telefonon, ahonnan exkluzív interjút adott a Life.hu újságírójának. A hegymászó hangja vidáman csengett és egyáltalán nem lehetett érezni rajta, hogy kedden már 7000 méteren járt a Mount Everest csúcsai között.NewsKristen Bell teljesen meztelenhttp://www.life.hu/news/20140422-kristen-bell-meztelen-az-allure-magazin-majusi-szamaban.htmlPár kósza homokszemen kívül semmi más nem takarja a színésznő testét, aki egy magazin kedvéért vetkőzött anyaszült meztelenre.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.