A nyári esős napok után általában megszaporodnak a szúnyogok, de mi most olyan módszereket ajánlunk nektek, amelyekkel elriaszthatod a kellemetlen betolakodókat és még a környezetnek sem ártasz.

A márkás szúnyogriasztó sprayk rossz illatúak és ingerlik a légutak nyálkahártyáját. A bőrre fújható, kenhető riasztók pedig allergiát okozhatnak. Számtalan egyszerű módszerrel azonban távol tarthatod magadtól a szemtelen rovarokat. A  Life.hu most összeszedett ezek közül szedett össze néhányat.

Forrás: Thinkstock
A Life.hu tippje így készíts vegyszermentes dezodort!

Íme a legjobb szúnyogűző praktikák:

Használj erős illóolajokat, amelyeket párologtass a lakásban, vagy testápolóba keverve kend a bőrödre. (pl: teafaolaj, fahéj, citrusos fajták)

Tartsd tisztán a bőröd, mert a kis szemtelen szúnyogok imádják az izzadt bőrt és a szagok odavonzzák őket a testedre.

Az ablakpárkányba tégy cserépbe ültetett csalánt, levendulát, mentát, zsályát vagy büdöskét. Hatásos lehet az is, ha egy nagy tálba vagy párologtató edénybe ecetes vizet teszel az ablakba, ez is távol tartja a rovarokat.

Egyél sok fokhagymát, vagy kend a bőrödre, az igaz, hogy nem leszel illatos, de a szúnyogokat biztosan távol tartod majd. (Randira azért ne így indulj el!)

Így készíts bio szúnyogriasztót:

1 ml olívaolajba keverj, kb. 20 csepp levendula, macskamenta, citrom, citronella, citromfű, borsmenta, eukaliptusz, rozmaring vagy szegfűszeg illóolajat. Az elkészült olajos, illatos keveréket kend a bőrödre. Így nem csak a szúnyogokat riasztod el, hanem a bőrödet is ápolod. (Vigyázz, hogy a szemedbe ne kerüljön a keverékből)