Úszni, hűsölni egy kicsit a vízben, majd kiülni a medence szélére napozni – mindez nagyon kellemes dolog, de lássuk be, egy idő után kicsit unalmassá válik. Mennyivel izgalmasabb a fürdőzés, ha közben csúszdákon emelhetjük az adrenalinszintünket! Az országban se szeri, se száma az új és még újabb csúszdaparkoknak, bemutatjuk a négy kedvencünket.

Balatonfüred, Annagora Aquapark

Ha már unalmassá vált a Balaton-parti ejtőzés, itt, az északi part egyik kedvenc helyén számtalan medencében és csúszdán szerezhetsz újabb élményeket. Ez az aquapark az egész családnak jó szórakozást nyújt, hiszen a kicsiknek is van itt gyerekpancsoló és gyermek élmény-, valamint hullámmedence. A csúszdázásból sem maradnak ki, mert három külön gyermekcsúszdát építettek ki a számukra.

Forrás: http://annagora.com

A fiatalok és a felnőttek pedig vérmérsékletük szerint a hullám-, a külső és belső wellness-, valamint a pihenőmedencékben, illetve a 12 különleges csúszdán élvezhetik a vizet és a napsütést. A Hagyma, a Forgószél, valamint a két Kamikaze csúszda neve magáért beszél, de a három Anakondát, a kétféle Őrült Folyót és a családi versenycsúszdát is érdemes kipróbálni. A csúszdarendszer teljes hossza csaknem 800 méter.

A Life.hu tippje:
A nyári szezonban péntekenként és szombatonként vár a romantikus éjszakai hullámfürdőzés a csillagos ég alatt.
A Life.hu extra tippje:
Tölts el néhány különleges éjszakát Balatonfüreden, már 13 500 Ft/ fő / éjtől.

Mogyoród, Aquaréna

A Budapesthez közeli csúszdapark alighanem a legíresebb ilyen létesítmény az országban. Rá is szolgált a hírnevére, hiszen kora reggeltől késő estig egyetlen percig sem unatkozhat senki, aki a park területére lép. Akkor sem kell aggódnod, ha te magad nem vagy az adrenalin-túltengés rabja, csak a családtagok vagy barátok kedvéért látogatsz el ide: amíg a többiek az izgalmakat keresik, pihenhetsz az élménymedencében, vagy ringatózhatsz a Lassú Folyón, ahol a romantikus Kék Barlangba is besodorhat a víz. Ha egy kicsit mégis kipróbálnád a gyorsulást, irány a Vadvízi Folyó. A merészebbek pedig többek közt a Szabadesésen, a kalandcsúszdákon, a Repülőszőnyegen, vagy a Fekete Lyukban tehetik próbára a bátorságukat. A Vakondcsúszda még a föld alatti világba is levisz, hogy azután ismét a napfényre repítsen.

Forrás: www.aquarena.hu
A Life.hu tippje:
A kicsiket Pöttöm Játszó és családi napozó várja, ráadásul egész nap animációs programok gondoskodnak a szórakoztatásukról.

Vásárosnamény-Gergelyiugornya, Atlantika Vízi Vidámpark

A 4,5 hektáros területen Kamikáze-, Anakonda-, valamint családi, úszógumis és bobcsúszdákon élheted át a sebesség élményét. Szombatonként akár éjszaka is fürdőzhetsz a parkban. A vízi vidámpark különlegessége a fókashow, amelyet minden nap 12 és 16 órakor nézhetsz meg, sőt, külön jegy ellenében a show után együtt is úszhatsz a főszereplővel, Sonnyval.

Gergelyiugornya, Atlantika Vízi VidámparkForrás: www.atlantika.hu
A Life.hu tippje:
Csütörtökönként különösen kedvezményes a jegyár, mindössze 1500 forintért veheted igénybe a park szolgáltatásait.

Zalaegerszeg, Aquacity

Jobb, mint a tengerpart! – ezzel a szlogennel hirdeti magát a 7,5 hektáros aquapark, amely összesen 6000 négyzetméternyi vízfelülettel várja a vendégeit. A hullámmedence valóban a tenger hullámait hozza elérhető közelségbe, de hagyományos strandmedencében, jacuzzikban is megmártózhatsz, sőt, a lassú folyón ringatózva is élvezheted a napsugarakat.

Forrás: www.aquacity.hu

A bébi- és gyermekmedence a kicsik kedvence, míg az ugrómedencében a bátrabbak mutathatják be ugrótudományukat. Utóbbiak felségterülete a Kamikáze, illetve a Twister is, ez a csúszda kívülről úgy fest, mint két egymásba tekeredő kígyó. Az Anakonda, a Kalandcsúszdák és a Fekete Lyuk is nagy élmény az óriáscsúszdák szerelmeseinek, az Őrült Folyó pedig a vadvízi evezés világát idézi fel.

A Life.hu tippje:
Az óriáscsúszdákat elsősorban a 12 év feletti korosztálynak ajánlják, ezen a korhatáron alul csak szülői felelősségvállalás mellett lehet csúszni.