Millió dolláros sportoló lett Babos Tímea

Forrás: AFP/Miguel Medina -
ranglista nyeremény pénz Babos Tímea millió teniszező
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Átlépte az egymillió dolláros (240 millió forintos) határt a megnyert pénzdíjaiban Babos Tímea magyar teniszezőnő.

Az egyéni világranglistán 114. teniszezőnő ezen a héten „lett" dollármilliomos a hölgyeket tömörítő szervezet (WTA) adatai szerint – sportágában az is egyfajta értékmérő, hogy ki képes ezt a szintet elérni. Tímea egy szűk kör tagja lett, büszke lehet.

Forrás: AFP/Miguel Medina

A sportoló édesapja, Babos Csaba a Blikknek beszélt arról, a megnyert egymillió dollár korántsincs lánya kézben.
„Forintban kifejezve még 100 milliónál is nagyobb a befektetés, amely a mostani sikerekig vezetett" – mesélte az apuka, aki kislány kora óta edzette Tímeát. „Tizenkét évesen már rendszeresen indult tornákon, de csak 19 esztendősen voltak az első pénzdíjas versenyei. Állni kell az edzők, a kisegítő személyzet, az utazás költségeit, és akkor még nem beszéltünk a kockázati tényezőről. Mert hiába költ valaki egy játékosra, nem garantált az eredmény, az sem kizárt, hogy egy sérülés miatt fel kell adnia a pályafutását" – magyarázta Csaba, aki hozzátette, évente negyvenmillió forintot fordítottak a sportra. A junior-időszakhoz képest azért annyival jobb a helyzete Timinek, hogy a felszerelését már sportszergyártók és ruhaszponzorok biztosítják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.