Összeszedtük a lehető legegészségtelenebb hollywoodi diétákat, amelyekkel nemcsak, hogy nem fogyhatsz, de még károsak is lehetnek.

Közelednek az ünnepek, ilyenkor mindenki lázasan kezd neki a fogyókúráknak, hogy még a hatalmas családi majszolások előtt leadjon pár kilót. Vannak viszont olyan diéták, amiket jobb elkerülni. Napjaink legrosszabb öt diétáját a Life.hu is kivesézte már ITT. Most pedig essen szó azokról az agyonreklámozott fogyókúrákról, amelyekre a hollywoodi sztárok esküsznek, pedig még veszélyesek is lehetnek az egészségünkre. 

Megan FoxForrás: AFP/Robyn Beck

Az idei évben az egyik legrosszabb minősítést a paleo diéta kapta - számol be a Daily Mail. Lelkes követői közé tartozik Matthew McConaughey és a gyönyörű Megan Fox is. A diéta szerint úgy kéne étkeznünk, mint kőkori őseinknek és el kéne kerülnünk a „modern ételeket", mint például a kenyeret, tésztát, gabonát, tejtermékeket. Viszont ha nem fogyasztunk elegendő tejterméket, akkor veszélyesen alacsony lesz a kalciumszintünk és elgyengülnek a csontjaink.

Az egyik legfurcsábban hangzó fogyókúra a listán az agyagevés. Vannak emberek, például Zoe Kravitz és Elle Macpherson, akik képesek napi egy kanál agyagot (igen, jól látod!) lenyelni annak a reményében, hogy ezzel formában tartják és méregtelenítik a testüket. A bizarr valóság ezzel szemben, hogy nemcsak nem segít fogyni, de komoly problémákat is okoz, például székrekedést vagy arzénmérgezést.

A soron következő vegán diétáról valószínűleg mindenki hallott már, vagy akár ki is próbálta, akárcsak a pop királynője, Beyoncé is. A diéta során csak növényi eredetű táplálékot szabad fogyasztani, ennek egy továbbfejlesztett változata, hogy a diétát csak este 6 óra előtt kell követni, utána pedig szabad a vásár. Ez pedig könnyen a visszájára fordulhat, és arra késztethet minket, hogy 6 óra után vegyük magunkhoz a magas kalóriatartalmú és telített zsírokkal teli, sós ételeket.

Közhely, de igaz, hogy a legfontosabb a mennyiség és persze a sportolás. Ha mégis új diétába fognál, légy nagyon körültekintő és tájékozódj róla alaposan!