Tudtad, hogy a világ első szupermodellje gyilkosságba is keveredett? – Ismerd meg a történetét

Forrás: wikipedia/Library Of Congress -
gyilkosság hírnév némafilm szupermodell erőszak Amerika szerető Evelyn Nesbit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Evelyn Nesbit nevét több mint egy évszázaddal ezelőtt még mindenki ismerte. A világ első szupermodelljeként tartják számon. A férfiak a lábai előtt hevertek, a nők utánozni akarták. A hírnévnek azonban ára volt.

A philadelphiai szépség, Evelyn Nesbit élete igencsak eseménydús volt. Egy szerény skót-ír családból származott, és miután apja meghalt, nagy adósságot hagyott maga után. Anyja keményen dolgozott, hogy eltartsa a családot. James Carroll Beckwith szárnyai alá vette, bemutatta a művészeinek és illusztrátorainak és rövid időn belül Nesbit lett a legkeresettebb modell New Yorkban.

Forrás: wikipedia/Library Of Congress

Számtalan művészi munkát inspirált, beleszámítva a szobrász George Grey Bernard híres mesterművét, az Ártatlanságot és Charles Dana Gibson Nő: Az örökös kérdés című alkotását. Arcával gyakran illusztrálták sok újság és magazin címlapját, olyanokét, mint például a Vanity Fair vagy a Harper's Bazaar. Rajongói bármit megvettek, amihez a nevét adta az arckrémektől kezdve a fogkrémekig.

Nesbit szépséges, fiatal arca hamarosan mindenhol ott volt, képeslapokon, dohánykártyákon, naptárakon, króm litográfiákon. Gyakran pózolt illusztrátoroknak jelmezben, mint erdei nimfa, cigánylány, görög istennő, vagy gésaként, de mindig fel volt öltözve, nem volt nyíltan szexuálisan kihívó.

Rengeteg pasi udvarolt neki, majd találkozott Stanford White híres építésszel New Yorkban, akinek hamar a szeretőjévé vált. A férfi elhalmozta őt és családját extravagáns ajándékokkal és elegáns lakásokkal. Egy év után véget ért kapcsolatuk és Nesbit hozzáment a milliomos Harry K Thaw-hoz. Rossz választás volt. Férje egy szadista őrült volt, aki féltékenységében néhány évvel később úgy döntött, megvédi felesége becsületét és megkereste White-ot egy este előadás alatt a Madison Square Gardenen és lelőtte őt haragjában. Erről ITT írtunk korábban.

Forrás: Wikipedia

Nesbit mindent elért, amit elérhetett. Szerepelt némafilmben, szórakoztató előadóként lépett fel, és íróként is helytállt, mikor lejegyezte memoárját. Művészi munkái, fotói túlélték őt, és egy film is született róla 1955-ben The Girl in the Red Velvet Swing címmel és egy regény Ragtime címmel.

Közben több szomorú részlet derült ki az életéről. Állítólag mindkét kapcsolatában megerőszakolták többször is. Anyját pedig azzal gyanúsították, hogy prostituáltnak adta lányát White-nak.

82 évesen hunyt el egy öregek otthonában, magányosan, csendben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.