A Pittsburgi Egyetem tanulmánya szerint intelligensebb gyerekeik lesznek azoknak az anyáknak, akiknek nagyobb a feneke. Íme, a részletek.

A kutatás szerint a fenéken és a combokon lerakódó zsír olyan összetevőket tartalmaz, amelyek segítenek a gyerek idegrendszerének fejlődésében. Will Lassek professzor a Sunday Timesnak beszélt a tanulmányról. Azt mondta, hogy a problémás területeken lévő zsír elengedhetetlenül fontos a gyermek agyi fejlődéséhez, főleg szoptatáskor. 

Forrás: Thinkstock

„A zsír ezeken a területeken úgy működik, mint egy raktár. Sok DHA nevű ómega-3-zsírsavat tartalmaz, amely elengedhetetlen összetevője az emberi agynak. Úgy tűnik, mintha a nők úgy fejlődtek volna, hogy képesek legyenek felhalmozni ezeket a zsírokat a baba érkezéséig" - magyarázta a szakember. Hozzátette: a zsírsejtek mozognak a terhesség alatt, így a magzat képes felvenni a tápanyagot belőlük.

Az új kutatás máris heves vitákat generált, sokan kételkednek benne, hogy a nagyobb fenekű és szélesebb combú nők valóban okosabb gyermeket szülnek-e...

Íme, 5 dolog, amit senki nem mondott el a szülés előtti egy hétről! Kattints IDEa cikkért!