Nagyon különleges nap jött el a Lawrie család életében: októberben megszületett Myla, aki 1809 óta az első lány a családban. 

A legutóbbi alkalom, hogy kislány született a családban, még III. György király uralkodása alatt történt. Akkor, amikor Napóleon háborúi zajlottak, és nem létezett autó sem. Ez azért elég régen volt...

"Mikor egy pár lettünk Markkal, figyelmeztetett, hogy a családjukban nagyon kicsi az esély arra, hogy lány gyerek születik" - meséli Hanna, Mark Lawrie felesége. 2012-ben megszületett első gyerekük, és senki nem lepődött meg, hogy fiú lett. Ekkor Hanna elkezdett utánajárni az ügynek, vajon mi okozhatja a család genetikájában, hogy generációk óta csak fiúk születnek. A kutakodás során elolvasott egy tanulmányt, amely szerint a gyerek nemét az apa genetikája határozza meg. Míg a nők petesejtje X kromoszómát tartalmaz, a férfiaknak van egy olyan génje, amely miatt a spermájuk a döntő, hogy az X vagy Y kromoszómát ad hozzá a képlethez. 

IllusztrációForrás: Thinkstock

Hanna megismerkedett a Shettles eljárással, amit egy amerikai orvos fejlesztett ki az 1960-as években. E szerint, ha peteérés előtt termékenyül meg a nő, sokkal nagyobb az esélye arra, hogy lánya lesz, mintha ez peteérés közben történne. 

Azt hitték, nem működik a technika, és Hanna ismét fiút vár, mikor terhes lett.  A szülésznőkét dolgozó nő minden alkalommal, mikor lány született nála, irigységet érzett, hiszen nagyon szeretett volna ő is egy kislányt. A 20 hetes vizsgálaton kiderült, végre lány érkezik hozzájuk. 

Egy ideig el sem hitték az örömhírt, hogy végre kislányuk lesz, majd októberben megszületett a várva-várt Myla. Mark, a férj azóta is igazi zseninek tartja feleségét, hogy rájött a módszerre, hogy legyen lányuk - írja a Daily Mail, ahol a kis családról nézegethetsz is fotókat!

Hogyan befolyásolható a baba neme? IDEkattintva olvashatsz erről részletesebben!