Kétszáz éve nem volt lánygyerek a családban, aztán rájöttek a "módszerre"

Forrás: Thinkstock -
lánygyermek Lawrie család terv változás gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon különleges nap jött el a Lawrie család életében: októberben megszületett Myla, aki 1809 óta az első lány a családban. 

A legutóbbi alkalom, hogy kislány született a családban, még III. György király uralkodása alatt történt. Akkor, amikor Napóleon háborúi zajlottak, és nem létezett autó sem. Ez azért elég régen volt...

"Mikor egy pár lettünk Markkal, figyelmeztetett, hogy a családjukban nagyon kicsi az esély arra, hogy lány gyerek születik" - meséli Hanna, Mark Lawrie felesége. 2012-ben megszületett első gyerekük, és senki nem lepődött meg, hogy fiú lett. Ekkor Hanna elkezdett utánajárni az ügynek, vajon mi okozhatja a család genetikájában, hogy generációk óta csak fiúk születnek. A kutakodás során elolvasott egy tanulmányt, amely szerint a gyerek nemét az apa genetikája határozza meg. Míg a nők petesejtje X kromoszómát tartalmaz, a férfiaknak van egy olyan génje, amely miatt a spermájuk a döntő, hogy az X vagy Y kromoszómát ad hozzá a képlethez.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Hanna megismerkedett a Shettles eljárással, amit egy amerikai orvos fejlesztett ki az 1960-as években. E szerint, ha peteérés előtt termékenyül meg a nő, sokkal nagyobb az esélye arra, hogy lánya lesz, mintha ez peteérés közben történne.

Azt hitték, nem működik a technika, és Hanna ismét fiút vár, mikor terhes lett. A szülésznőkét dolgozó nő minden alkalommal, mikor lány született nála, irigységet érzett, hiszen nagyon szeretett volna ő is egy kislányt. A 20 hetes vizsgálaton kiderült, végre lány érkezik hozzájuk.

Egy ideig el sem hitték az örömhírt, hogy végre kislányuk lesz, majd októberben megszületett a várva-várt Myla. Mark, a férj azóta is igazi zseninek tartja feleségét, hogy rájött a módszerre, hogy legyen lányuk - írja a Daily Mail, ahol a kis családról nézegethetsz is fotókat!

Hogyan befolyásolható a baba neme? IDEkattintva olvashatsz erről részletesebben!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.