Bár a füstös szem még mindig nagy sláger, a téli hideg után tavasszal több kedvünk van a színekhez, az élénkebb árnyalatokhoz, az üde tónusokhoz. Larion Oscar sminkmestert kérdeztük arról, mi is kerül a szemhéjra idén tavasszal. 

Izgalmas színek, árnyalatok

Itt a tavasz, tombolnak az új színek! Friss nőiesség, játékos bujaság jellemzi a tavaszi trendeket. Igazán érzéki ez a sokféle pasztell árnyalat és a holografikus, vibráló tónus. Hangsúlyos a finoman újító rózsaszín, az élénk korall, az ártatlan barack és az aranyló barack, a türkiz titokzatossága. De a mindenhez jól illeszkedő bézs, a fagyos fehér, a szilvakék, a szürkék, a bronz, arany, pezsgő árnyalatok, a sziporkázó levendulalila, a mentazöld, a lime, az égszínkék, a kékeslilák, valamint előremutatóan a tengerészkék. És persze itt vannak még fekete helyett a barna különböző árnyalatai!

1. MAC 14.400 forint, 2. Catrice, 3. Lancome 19 font, 4. Miss Sporty 1,99 font, 5. Guerlain, 6.Rimmel, 7. L'Oréal 3.599 forint

Kombináld a textúrákat!

Nagyon izgalmas kombinálni a fényes és matt textúrákat. Egyéniség kérdése, ki melyiket részesíti előnyben, de bőséges a választék. Ha friss hatást szeretnél, akkor a holografikus pasztell árnyalatokat válaszd. Ha komoly a helyzet és tárgyalásra, állásinterjúra igyekszel, akkor a matt színekre voksolj. Ha az alkalom megkívánja a pompát, ebben az esetben a fényesebb textúrákat alkalmazd.

Szemhéjkrém: az adu ász

Személy szerint én imádom a szemhéjkrémeket, szeretem a textúra természetes fényét és tartósságát. Eszméletlen bőséges ezen a téren is a választék, akár matt, akár fényes változatot szeretnél. A finom matt textúrák ideálisak szemhéjbázisként is. Ha esetleg úgy érzed, a szemhéjpúder önmagában feltéve nem elég tartós, tedd alá a szemhéjkrémet és ebbe ültesd a por állagú szemhéjpúdert. Nemcsak tartós, hanem intenzívebb is lesz tőle a sminked! De használhatod együtt is a matt valamint a fényes szemhéjkrémeket az izgalmasabb eredmény elérése érdekében.

1. Estée Lauder 24 dollár, 2. Color Tattoo 2.199 forint, 3. Rimmel, 4. Guerlain, 5. Clinique 17 dollár, 6. MAC 6.100 forint